מאפינס עולמיים

חורף, עוד יום גשום פקד את ארצנו,  מסוג הימים שהיא קופאת  בין 4 קירות מהבית אל הגן ומהגן אל הבית. ואני כאם שאוטוטו מקבלת את התואר מפעילת השנה מחפשת לה  שלל פעילויות והפעלות לשריפת הדלק המצוי בטוסיק שלה (הילדה כמו מכונית מרוץ חונה עם מנוע מקולקל) התחלנו בסדנת איפור בסגנון נצרת תחתית (מלאה בנצנצים וזוהרים) בואכה דודג' סנטר (העמיסה את לחייה בסומק ורוד בסגנון מוסקבה).  המשכנו בסדנת בישול נוסח יהדות מרוקו  עם מנת הדגל קציצות דגים המלווה בהמון דם מרוקאי שעלה למוח כי לא נתתי לה לכדרר את הקציצות.  המשכנו במשחק חופשי במרחב הבית בסגנון תימני (היא לא רצתה לחלוק עם טוי את הצעצועים שלה) ומאוחר יותר כשהדלק החל לאזול היא התיישבה בספה שיחקה באייפד והטעינה את הסוללה שלה ל-100% (ילדה היברידית ילדתי…) ואז חזרנו לפעילות מלאה בסגנון פולין , בקור הזה היא הפשיטה את דורה ודייגו וטבלה אותם באמבטיית קרח והשאירה אותם רטובים עד לרגע זה. השעה 18:30 ולפני שהיא דרשה את המוצץ ושמלת התותים הכנסתי אותה לפעילות צרפתית וקולינארית של הכנת סלט פירות טעים – בננה, תפוח, פומלה, קיווי , תפוז וק"ג סוכר להמרצת הדם. שעת השין הגיעה והכנסתי אותה לפעילות בסגנון תורכי אסלי (אמבטיה חמה מלאה בבובות ערומות אבל  זה כבר שייך לז'אנר הגרמני לשעות הלילה הקטנות שרק אמהות ויונקים ערים). אחרי החמאם התורכי הלבשתי אותה בסגנון עיראקי – פיג'מה ושלחתי אותה ללילה בסגנון גלילי שכולו על טהרת ספירת כבשים. והנה הגיעה שעת השקט ונכנסתי בצלילי סימפוניה לטיול עולמי – התחלתי בסמטאות השוק, המשכתי לערב צרפתי רומנטי עמוס זכרונות מבנגקוק ואפיתי לי מאפינס עולמיים – אווריריים, זהובים ובעיקר טעימים!!!

1917075_10153909034276280_2149883661156864816_n (1)

מאפינס עולמיים:

החומרים:

2 כוסות קמח תופח

1 קופסת גבינת סימפוניה "ערב בפריז" (ריבת הבצל כבר בפנים!)

2 ביצים

1/2 כוס שמן

1/2 כוס חלב

1/2 מיכל קוטג'

1 מיכל שמנת לבישול

4 פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות

10 גרם חמאה

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

ממיסים את החמאה במחבת ומקפיצים קלות את הפטריות. בקערה שמים את הקמח ומוסיפים את הפטריות. בקערה נוספת  מערבבים את כל החומרים הרטובים  (שמן, ביצים, חלב, קוטג', גבינת הסימפוניה, שמנת לבישול)  ומוסיפים לקערת הקמח, בוזקים מלחח ופלפל ומערבבים בעדינות. משמנים תבניות מאפינס ויוצקים את התערובת ואופים עד להזהבה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (כמובן שיש לנעוץ קיסם ולבדוק שהוא יוצא יבש).

בתאבון 🙂

12688277_10153814765706280_7713801694851239389_n

 

**המוצרים התקבלו להתנסות **