מאפינס נוגט ואגוזי לוז – מאפינסיפור

מאפינסיפור – גם סיפור וגם מאפינס שמכינים בקערה אחת.

בחורה עם מחשב נייד

לפני המון המון שנים בשכונה צפונית ישנה בתל אביב בה התגוררו המון יוצאי מזרח אירופה חי יהודי כחול עיניים ובעל לב זהב ששמו היה יוסף.

בכל יום שישי היה יוסף קונה לעצמו 100 גר' של 'ניסלעך'- אגוזים ביידיש. אגוזי לוז היה קונה ומתענג עליהם כל השבת.

יוסף אהב מיני פיצוחים וניסלעך אהב יותר מכל.

כשהיה מגיע ביום שישי למוכר הפיצוחים הקבוע שלו והיה מבקש 200 גר' ניסלעך ידע המוכר שנכדתו האהובה של יוסף באה לבקר והיא,בדיוק כמוהו אהבה ניסלעך.

וכך היה. נכדו ונכדתו של יוסף הגיעו והוא חיבק אותם באהבה אינסופית. הנכד היה רץ ישר למחסן הכלים שבגינה הגדולה ומחכה שסבא יבוא להראות לו כלים למינהם.

הנכדה הקטנה היתה קופצת על סבא ושואלת: יש ניסלעך סבא?

והוא,ביידיש מתובלת בעברית היה מחייך,מוציא את שקית הניסלעך ומפנק את נכדתו.

כזה היה יוסף. אדם מיוחד עם לב זהב שאהב את נכדו ונכדתו היחידים אהבה אינסופית.

יוסף,אותו יהודי כחול עיניים ובעל לב זהב היה סבא שלי. סבא יוסף וממנו ירשתי את האהבה הגדולה למיני פיצוחים.

כשהכנתי את המאפינס האלה עלו בי זכרונות ילדות ובין זכרון לזכרון נשנשתי לי ניסלעך בהנאה.

כרגיל אצלי,הכל בקערה אחת,מטרפה וכף. קלי קלות.

מצרכים:

3 ביצים

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מיץ תפוזים או מיים

3 כפות אבקת נוגט (להשיג בחניויות המתמחות במוצרי אפיה ותבלינים)

1.5 כוסות קמח

1 אבקת אפיה

כוס מלאה אגוזי לוז לא קלויים – את האגוזים לשבור ולרסק בצורה גסה.

לחמם תנור ל 170 מעלות

בעזרת מטרפה לטרוף ביצים וסוכר לקצף תפוח.

להוסיף שמן ומיץ תפוזים ולטרוף עוד כמה דקות.

להוסיף קמח,אבקת אפיה ואבקת נוגט ולערבב.

להוסיף חצי מכמות האגוזים לתוך הבלילה ולערבב.

לצקת לתבניות מאפינס ולפזר מעל את שאר האגוזים.

לאפות כ -25 דקות.

מתכוני מאפינס נוספים:

מאפינס שיש עם נוטלה

מאפינס קפה

מאפינס שוקולד עם הפתעה