סוף סוף התחילה שנת הלימודים. כל מי שהיה בחופש חזר לבית הספר, כל מי שעשו לה הדממה בעבודה חזרה באושר לקרירות הממוזגת של המשרד. אפשר להתחיל שוב לחשוב על ארוחות מסודרות של בישול ביתי, לצהריים ולערב וגם לארוחת עשר.
רצו הגורל והיח"צן, וקיבלתי הביתה משלוח של מוצרי מזון מבית היוצר של היצרנית ההיא, עם הלוגו של הפרח. ביחד עם המשלוח, הציבו אתגר מעניין: ארוחת עשר בלי כריך.
אני, מציבים לי אתגרים מתגרים, אני ישר מתגרה בחזרה. וככה יצא שהיום אני מציגה לכן ארוחת עשר בלי כריך, למבוגרים. מה, למבוגרים לא מגיעה ארוחת עשר כמו שצריך? מי אמר שאנחנו צריכות להסתפק ביוגורט פירות או בעוגת שמרים לארוחת עשר? אפשר לאכול יופי של ארוחה, טעימה ומזינה ומשביעה. את המאפינס שתיכף תראו קל להכין בכמות גדולה ולהקפיא. ואז כל מה שנשאר לעשות בבוקר זה להכניס שתיים לקופסה, לקחת קצת ירקות וללכת לעבודה. עד עשר המאפינס יפשירו ויהיו בדיוק מה שרציתם לאכול כרגע.
רגע! שניה! למתכון הזה מתווספות נקודות בונוס, כי הוא גם נטול גלוטן, בנוסף לכל שאר פשעיו.
מאפינס לֶבֶנְצַה – לחם תירס וגבינות
מרכיבים
ממליגה שמבושלת מ-12 כפות קמח תירס וליטר חלב, לפי ההוראות שכאן
גביע גבינת סקי – 250 מ"ל
מיכל גבינת סימפוניה באיזה טעם שאוהבים
כוס גבינה צהובה מגוררת, למשל טל העמק או גאודה
אם יש במקרר שאריות של גבינות, הן ישמחו להיכנס גם: קצה של בולגרית, סוף של צפתית, גבינה כחולה. מה וכמה שיש, יכנס בשמחה.
חופן זיתי קלמטה קצוצים ו/או עגבניות מיובשות קצוצות
מלח ופלפל
כלים ספציאל
סיר לבישול הממליגה, כף עץ, תבנית 12 מאפינס משומנת.
אופן ההכנה
אחרי שכבר בישלתן את הממליגה לפי ההוראות, מערבבים לתוכה את כל הגבינות והזיתים, טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מחלקים את התערובת בין 12 תבניות מאפינס משומנות, ואופים ב-180 מעלות למשך כ- 40 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים.
מוציאים מהתנור ומצננים.
זה לא היה יותר מדי מסובך, נכון? עכשיו אורזות בבוקר שתיים כאלה, לצד גביע יוגורט לבן וכמה ירקות חתוכים, ואין עליכן בכל המשרד כולו. אפשר לאכול את זה קר או פושר, ואפשר לתת לזה עוד סיבוב קטן בטוסטר פסים שיש לכן במשרד לצרכי טוסט פסים, בשביל בונוס פריכות.
זה הכל להפעם. היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!
∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥
♥ רגע! ידעתן שהתחלתי גם לדבר בוידאו? מה דעתכן להירשם לערוץ שלי ביוטיוב? ♥