מאפים מלוחים

בחורה עם מחשב נייד

בעידן בו המודרניזציה כבשה כל תחום בחיים, נוצרו שיטות חדשות גם לצרכי בישול, שמשפרות את איכות המזון וגם את הטעם. כמו כן, השיטות מאפשרות מזעור זמן ההכנה, כגון אפיה.

עוגות, עוגיות, עוף בתנור, מאפיים מלוחים, מאפים מתוקים, ירקות אפויים ועוד מגוון של מזונות מאפשרים הכנה באמצעות אפייה.

בעבר, האוכל היה אפוי בתוך תא סגור מתחת לעץ, בתוך ציפוי אבן או מתחת לאדמה. אך בימינו התנורים הייעודיים זמינים בכל בית לאפיית מזון. לתנור יש את היכולת לבשל מזון על ידי אפיה, צלייה וכולי.

ניתן להפעיל תנור באמצעות חשמל או גז. תנורי החשמל והגז משמשים לכל סוגי הבישול, אך תנורים חשמליים משמשים בדרך כלל לאפיית עוגות, עוגיות בתפזורת, מאפים מלוחים, מאפים מתוקים ירקות, בשר וכולי.

תנורי גז עדיפים לשימוש לבישול הכולל צלייה, גריל וכולי.