הכנתי בצק שמרים מ- 1 ק"ג קמח. ניתן ליצור ממנו אינספור אפשרויות עם מגוון אדיר של מילויים. אני הלכתי על הפשוט, המהיר ומה שיש בכל מטבח. אני מצאתי לאחרונה שבצק שמרים עם קמח מלא טעים יותר, רק יותר ומתקתק יותר. אני אוהבת. כשהילדים הבינו שזה כך לא היה לי ספק שאני הולכת על קח מלא.
למצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח מלא
2.5 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1/2 כף מלח
3 ביצים
כ- -400 – 300 סמ"ק מים
למילוי קינמון:
1 כוס סוכר לבן
1 כף קינמון
100 גרם חמאה רכה (להשאיר 1/2 שעה על השיש וכך היא תתרכך)
אופציה: צימוקים בהירים 3 כפות
למילוי שוקולד:
ממרח שוקולד
אופציה: קוקוס 3 כפות
להכנה:
1. לשים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה. את המים להוסיף לאט לאט עד שהבצק נפרד מדפנות קערת המיקסר והוא נוח וטוב לעבודה.
2. לכסות את הבצק ולהתפיח במקום חמים עד שהבצק יכפיל את נפחו (כשעה).
3. לחלק את הבצק לארבע חלקים שווים. מכל חלק ניתן להכין מאפים אחרים.
4. שנק קינמון: לפתוח בצק למלבן שהבצק יהיה בעובי 3 מ"מ. למרוח את הבצק בחמאה. לערבב בקערה קטנה את הסוכר והקינמון ולפזר על החמאה. אם רוצים להוסיף צימוקים – לפזר על הבצק את הצימוקים. לגלגל לרולדה ארוכה בצורה מהודקת. לחתוך לפרוסות בעובי של כ- 10 ס"מ ולהניח בתבנית עם נייר אפיה. למרוח בביצה טרופה בעזרת מברשת ולפזר מעל סוכר וקינמון.
5. קרואסון שוקולד: לפתוח את הבצק לצורת עיגול ולחלק בעזרת גלגלת את העיגול ל-8. לשים בחלק הרחב בעזרת כפית ממרח שוקולד ולגלגל לצורת קרואסון. למרוח בביצה טרופה ולהניח בתבנית עם נייר אפיה.
6. את שני חלקי הבצק הנותרים להכין באותה צורה.
7. עד שמסיימים את כל ההכנה המאפים כבר תופחים. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות 20-25 דקות.
בתאבון!
אהבתם את המתכון? תעשו לייק אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!