מאפיית אבולעפיה

בחורה עם מחשב נייד

את מאפיית אבולעפיה הותיקה הכרתי מקרוב עוד בזמן לימודי התואר ראשון שלי (לפני כ-10 שנים). עברתי לאזור המרכז מחיפה הרחוקה ולא הכרתי מקומות מיוחדים. הייתה לי חברה שגרה ברח' הירקון והיינו לומדות מהשעות הקטנות של הלילה ועד הבוקר. ומה אכלנו כדי לפצות את עצמנו על החרישה? נכון – שוקו וסמבוסק חם של אבולעפיה -כמה דקות מהבית שלה ישר מהתנור אל הבטן המקרקרת שלנו.

כמובן שסיימתי כל יציאה או בילוי באזור יפו, באחד המאפים הטעימים של אבולעפיה…

עוד מהימים ההם זכור לי טעמם המיוחד של המאפים , במיוחד המאפים עם הביצה בפנים, כמה שלא ניסיתי, לא הצלחתי לעשות כזה בבית לבד.

כשמשפחת אבולעפיה התחילה לעשות בייגלה, השעון במגדל יפו עדיין עבד..

הנכד, סעיד אבולעפיה, את המורשת המשפחתית עם המותג אבולעפיה, אשר עובר שלב ונכנס ללב המטרופולין בתל אביב, רגל אחת במאה ה-19 ורגל אחת במאה ה-21.

בית המאפה החדש ברחוב אבן גבירול 73, מציע את אותם מוצרים מוכרים וידועים של המאפיה האהובה, בייגלה עם שומשום, סמבוסק, בייגלה פיצה, אשר מוכנים במקום בעבודת יד על פי אותם מתכונים מסורתיים, ונאפים בטאבון לבנים.

המאפים החדשים עשויים מקמח אמריקאי מחיטה אדומה ומחמצת טבעית המעניקה להם מרקם אוורירי וטעם וריח משכרים. חומרי הגלם האיכותיים המשמשים לתוספות והמילויים נבחרו בקפידה כמו שמן זית משובח, טחינה מעולה, גבינת סטריקנו ומוצרלה, ירקות טריים , מוצרי עגבניות מיובאים מאיטליה ועוד.

 אפשר לקבל אותם ארוזים בתוך קופסא אסטטית ולקפוץ לביקור אצל חברים או לארגן פיקניק:

 

מתוך התפריט:

סמבוסק במגוון  תוספות; בולגרית, חצילים ועגבניות, בולגרית ותרד, תפוח אדמה ובצל ירוק, רוטב עגבניות וגבינה  צהובה (16)

במיוחדים; סמבוסק בגדאדי עם חציל, ביצה, טחינה, עגבנייה , גרגירי חומוס ופטרוזיליה (21) וסמבוסק  יפואי – תפו"א, ביצה, פטריות ובצל (21)

הקועוד הינו בצק בצורת קן מעוטר בפטריות ובצל או  רוטב עגבניות. עם ההזמנה שוברים ביצה טרייה על המאפה ואופים לרגע בטאבון הלוהט (16)

עוד בתפריט; לחם זעתר עם בולגרית וזיתים (15)

פיצה אבולעפיה  (18)

מאפה כפרי – גבינת סטרקינו,עגבנייה ,שמן זית וקצח(18) ואיך אפשר בלי הבייגל המיתולוגי עם שומשום (6), לחם זעתר (7) והמנצ'יז האולטימטיבי טוסט אבולעפיה (16)

עיצוב המקום, ע"י המעצבת אלונה אליאסי, משלב מאפיינים של בית מאפה אותנטי עם אלמנטים אוריינטאלים ועושה שימוש בחומרים ראשוניים – טבעיים: ברזל, אבן ועץ היוצרים מראה נקי ואלגנטי. במקום מספר קטן של מקומות ישיבה על הבר וספסל גדול בחוץ, לטובת אלה שלא יוכלו להתאפק עד הבית וירצו לאכול במקום.

החיבור לעולם של פעם, למתכונים שעברו מדור לדור, לטעמים ולריחות של מאפה טרי, של זעתר ושל שומשום המאפיינים את אגן הים התיכון ממשיכים ללוות את המאפיה גם היום תוך הקפדה על איכות, טריות, טעם, זמינות ואמינות.

אבולעפיה. אבן גבירול 73, תל אביב. טלפון: 03-7169522

שעות פתיחה: א-ש בין השעות 07:00-02:00