מאפה תרד תורכי עם תפוח אדמה ופרמזן

בחורה עם מחשב נייד
צילם: טל רון
צילם: טל רון
צילם: טל רון
צילם: טל רון

חג החנוכה… נחגג השבוע… התארחתי אצל חברתי הטובה, אורית ברום, שאותה אוהבת ומעריכה על כישוריה הרבים במטבח של זבולון עשר בפלורנטין. המקום המופלא שלה עם האוכל המיוחד שאורית רוקחת באצבעות הקסם שלה.

קבלו מתכון של המנה שאורית הכינה בשבילי, אחת הטעימות שטעמתי, פשוט נס של טעם.

החומרים ואופן ההכנה:

המנה מורכבת משכבות רכות של תפוח אדמה אורגני מבושל בשלמותו,

תרד תורכי, חופן של עלי תרד חלוט במים רותחים,

מגרדת חצי תפוח אדמה על מחבת קטנה מעליו התרד החלוט,

מעליו פטה טורקית. שוב שכבה של תפוח אדמה מגורד,

שמן זית,

מלח אטלנטי,

פלפל שחור גרוס,

קוביית חמאה,

לגרד גבינת פרמזן,

ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לפחות לעשרים דקות חצי שעה,

מוצאים מהתנור מוסיפים כף של שמנת חמוצה, והרי לכם את אחת המנות הכי טעימות שטעמתי.

וזהו המתכון בשפת אורית!

תהנו