מאפה תרד וגבינות בשכבות

מאפה קריספי נפלא בשילוב של תרד, גבינות וחלמון… מדהים כמה שזה טעים, יפה ומגרה….

DSC_0307למצרכים: (שתי תבניות אישיות גודל 22)

למילוי:

250 גרם תרד טורקי שטוף

1 בצל בינוני חתוך לקוביות

4 כפות שמן זית

250 גרם גבינה בולגרית

1 גבינת ברינזה

4 כפות גבינת פרמזן מגורדת

1 ביצה

1/3 כפית אגוז מוסקט

1 חלמון

2 כפות גבינת פרמזן (נוספים לפיזור מעל)

לעלים:

4 עלים של פילו

שמן זית למריחה

מלח

פלפל שחור גרוס

להכנה:

1. לחמם שמן זית במחבת ולטגן בה את קוביות הבצל עד שקיפות. להוסיף את התרד ולטגן יחד עד שיצטמק ויראה נבול. להוסיף מלח ופלפל שחור לפי הטעם. לצנן היטב.

2. בקערה לערבב את הגבינה הבולגרית, הברינזה, הביצה והאגוז מוקסט.

3. לשמן תבנית אישית בשמן זית, לפרוס בתוכה 2 עלי פילו ולהשאיר את שוליהם מחוץ לתבנית ולהבריש אותם בשמן. לשים מעל שכבה של תרד (חצי מהכמות) וליישר בעזרת כף.

DSC_0298

4. לשים מעל שכבת התרד שכבה של גבינה (חצי מהכמות שיש בקערה) וליישר שוב בעזרת כף.

DSC_0299

4. לעשות שקע בגבינה ולשים בתוכה חלמון. לפזר מסביב פרמזן.

DSC_0300

5. לכסות את המאפה עם העלים שנשארו מבצבצים מחוץ לתבנית ולמרוח את חלקו העליון של המאפה בשמן זית.

DSC_0301

6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40 דקות או עד שהמאפה מזהיב.

אהבתם את המתכון? עשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב