מאפה קובניות בריוש במילוי איטלקי

כשבצק צרפתי (בריוש), פוגש מילוי איטלקי (עגבניות וגבינה), בפגישה מקרית בפאתי תימן (קובניות) – זוהי תחילתה של ידידות מופלאה.

12705572_10206962918566256_2746381038622342407_n

מצרכים לבצק:

500 גרם קמח

1.5 כפות שמרים יבשים

2 ביצים

180 סמ”ק חלב

80 גרם חמאה מומסת

1 כף סוכר

1 כפית מלח

מצרכים למילוי:

200 גרם גבינת מוצרלה/קשקבל

6 עגבניות מרוסקות
2 קופסאות של רסק עגבניות (קופ׳ קטנות)
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
1/2 כוס מים רותחים
מלח לפי הטעם
2 כפות סוכר

מעל:

חלב

שמן זית – להברקה אחרי האפיה

להכנה:

1. לשים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר עם וו לישה וללוש 7 דקות. להניח את הבצק מכוסה במקום חמים עד שיכפיל את נפחו.

2. בקערה לערבב את חומרי הרוטב (פרט לגבינה).

3. לחלק את הבצק לתשעה כדורים. לרדד כל כדור למלבן. לפזר רוטב עגבניות, עליו גבינה מגורדת ולגלגל לנקניק מהודק וסגור היטב, לשבלל אותו ולהכניס את הקצה מתחת לשבלול.

12742756_10206962156987217_8632766189000608329_n

12705744_10206962156907215_3600963737988507628_n

4. להניח את הקובניות בתבנית משומנת, אחת ליד השנייה.

12744084_10206962156587207_6015559357453088008_n5. להניח במקום חמים עד שהקובניות יכפילו את נפחן. למרוח בעזרת מברשת בחלב ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. לאחר שהמאפה יוצא מהתנור, להבריש עם מעט שמן זית – להברקה.

12751879_10206968477545227_1524586994_oכל שנותר, זה להגיש ו….. ב ת א ב ו ן