את חג הסוכות נחגוג השנה באופן מיוחד. נחגוג לקול תרועת פסטיבל – "פסטיבל התמר". לכבוד חג הסוכות, הכנתי מאפה מופלא, כזה שניקח איתנו לשטח, כזה שיעשה לנו שמח בלב, בבטן וכמובן בזווית העין.
בואו איתי, להכין את המאפה, בואו לחגוג לקול תרועת הפסטיבלים וההופעות המופלאות שיהיו בפסטיבל התמר. נקנח כמובן בטבילה מלוחה במקום הנמוך ביותר בעולם בו נרגיש הכי בגובה…..
למצרכים:
1 חב' בצק עלים עם חמאה
1 ביצה טרופה
פלפלים קטנטנים מסוג טינקרבל ציבעוניים
1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת – משק יעקבס מומלץ
לפסטו:
חבילת בזיליקום גדולה (כמו זו שקונים בשוק. אם קונים בסופר באריזת פלסטיק אז 3 חבילות) שטופה. קוטפים את העלים מהגבעולים. את הפסטו מכינים רק מהעלים.
10 שיני שום
1 ספל גדול של גבינת פרמזן מגורדת (לא לדחוס את הגבינה בכוס) – משק יעקבס מומלץ
5 כפות צנוברים
1/2 ספל (כמו של הפרמזן) שמן זית
כ- 2/3 כפית מלח (לפי הטעם תלוי במליחות הגבינה)
1 כפית פלפל שחור
2 כפות מיץ לימון
לגבינות: (אני הכנתי עם גבינות של משק יעקבס – מושלם בטעם ובמרקם)
150 גר' גבינת פיקורינו מגורדת
קוביית גבינה בולגרית
להכנה:
1. לפתוח על משטח ישר את הבצק עלים.
2. לחתוך 4 רצועות ברוחב של 3 ס"מ. עם שאר הבצק מכינים את המאפה.
3. למרוח את קצוות הבצק בביצה טרופה ולהדביק את הרצועות מסביב לבצק. תקבלו אמבטיה ריקה. (לפי הדוגמא בתמונה)
4. להכנת הפסטו:
לשים את כל הצרכים במג’ימיקס ולהפעיל עד שמרקמו נהיה כמשחה. אם הפסטו סמיך מידי וגרגירי להוסיף עוד שמן זית ולהפעיל שוב את המג’ימיקס.
למרוח את פנים האמבטיה בנדיבות בפסטו. את השארית לשים בקופסא ולכסות בשמן זית.
5. לפזר מעל הפסטו גבינה בולגרית וגבינת פיקורינו מגורדת.
6. לשים מעל פלפלים צבעוניים קטנטנים.
7. למרוח את שולי הבצק בביצה טרופה ולפזר עליהם גבינת פרמזן מגורדת.
8. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך 25-30 דקות או עד שהמאפה זהוב.
זה פשוט מושלםםםםם!!!!
עכשיו, רוצים לפגוש אותנו בפסטיבל התמר?
כנסו ללינק ו……תגיעו לומר שלום וחג שמח 🙂