השבוע הגיע חבר טוב לארוחת ערב. בדרך כלל הוא חתיך אבל הוא החליט שלאחרונה הוא השמין.
הרבה כוח רצון יש לבחור כי הוא ביקש ממני – סלט.
בכל זאת, בבית של בשלנית לבקש סלט , נראה לי קצת בזבוז. אבל אני מכירה אותו כבר עשרות שנים ומכירה את כוח הרצון שלו ואם הוא אמר סלט – יהיה סלט.
קניתי את כל הירוקים האפשריים, תרד, וחסות,ורוקט ועוד כל מיני אבל קיצורו של סיפור היה שהוא נשבר ואכל איתנו פסטה ביתית נהדרת ברוטב טונה משגע.
אוקי,
מה עושים עכשיו עם כל ערימות הירוקים האלה?
נזכרתי במאפה הורס שאכלתי בטוסקנה לפני הרבה שנים .
בלי להתבלבל קצצתי את כל הירוקים לרצועות דקות וארוכות , הדלקתי מחבת ויצאתי לדרך.
למילוי
לפחות 5 כוסות של ירוקים קצוצים מכל הסוגים שאתם אוהבים (אני שמתי אפילו חסות)
1 בצל אדום קצוץ לקוביות
2 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
2 ביצים
3 כפות פרמז'ן מרוסק
3 שיני שום קצוצות.
לבצק
2.5 כוסות קמח לבן רגיל.
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.
3 כפות שמן זית
טיפונת מלח
מעט מלח.
ללוש היטב את הקמח עם החמאה והשמן, להוסיף מים לפי הצורך (ממש כמה טיפות). (להכניס למקרר למנוחה של 30 דקות).
במחבת רחבה להוסיף את שמן הזית ,את הבצל האדום ולטגן עד שמתחיל להזהיב , להוסיף שום ולטגן עוד 20 שניות, להוסיף את כל הירוקים, קורט קטנטן של מלח ופלפל שחור ולהמשיך לאדות ,עד שכל הנוזלים מתאדים מהירק.
להעביר לקערה ולצנן כ-10 דקות.
להוסיף את הפרמז'ן ,פלפל שחור נוסף ואת הביצים ולטרוף. זה השלב שבו אני טועמת (כן ,כן ) כדי לוודא שיש מספיק מלח.
(אם בכל זאת נשארו לכם מעט נוזלים במילוי כדאי לסנן אותם כדי שלא ירטיבו את הבצק).
להוציא את הבצק מהמקרר ,לרדד על משטח מקומח, לשני עיגולים שהאחד גדול מעט יותר מהשני . כדאי וחשוב שהעלים יהיו דקים.
על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשמן זית , להניח את העלה הקטן יותר ולמלא את המלית עד כ-1 ס"מ מהשוליים.
לכסות עם העלה המרודד השני ולהדק היטב. לצבוט את הבצק שלא ייפתח באפייה.
לחרוץ מעל פסים לרוחב , למרוח בשמן זית ולהכניס לתנור חם 200 מעלות למשך כ-20 דקות.
להוציא מהתנור, למרוח שוב את המאפה בשמן זית ולהחזיר לתנור לעוד כ-20 דקות.
המאפה שחום, פריך, מתפצח וטעים .
אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה – בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.