מאפה יפה של גבינה ופלפלים בשלל צבעים

מאפה רך, עשיר ונדיר מאין כמותו. זה עוד לפני שדיברתי על הטעם המופלא שלו.. אז….לכו לירקן, תקנו את כל צבעי הפלפלים שיש ותתחילו לחגוג עם גבינות ופלפלים.

13335611_10207788977337209_1183236979491444352_n

למצרכים:

לבצק:

1/2 ק"ג  קמח שמרים

3 כפות סוכר

1 כפית גדושה (בהריון) מלח

1/3 כוס שמן זית

1 כוס מים (בערך. להוסיף בהדרגה)

100 גרם מוצרלה

למלית:

1 קופסא של גבינת שמנת עם פלפל חלפינו (תנובה)

150 גרם מוצרלה מגורדת

100 גרם בולגרית פיראוס

פלפלים בשלל צבעים

מעל:

ספריי שמן

אחרי האפיה:

שמן זית

13327424_10207788990137529_4704116652669922705_n

להכנה:

1. לעבד את כל החומרי הבצק במיקסר עם וו לישה. חשוב לשים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק נוח לעבודה שנפרד מדפנות קערת המיקסר. להניח להתפחה של כשעה.

2. להניח את הבצק על משטח מקומח ולרדד אותו בעזרת מערוך לבצק בעובי 4 ס"מ.

3. למרוח על הבצק את גבינת השמנת, מעליה לפזר עיגולי פלפל צבעוניים, לפזר בין לבין גבינה בולגרית ומוצרלה.

4. לגלגל לרולדה.
13329737_10207789656394185_1656703216_n

5. להניח נייר אפייה על תבנית עגולה מתאימה. לחתוך פרוסות בעובי של 8-10 ס"מ ולהניח כל פרוסה על התבנית .  לפזר מעל פלפלים ולרסס בספריי שמן את הכל.

13315774_10207788977737219_2946615557019200615_n

6. לחמם תנור לחום של 180 מעלות.

7. לאפות את המאפה במשך 35-40 דקות. או עד שיזהיב.

8. לאחר שהמאפה יצא מהתנור, למרוח בעזרת מברשת שמן זית על מנת שיבריק.

ב ת י א ב ו ן!