מאפה גבינת עיזים ופטה כבשים

מתכון למאפה טעים וקל שמתאים כמנה ראשונה או כארוחה מלאה בתוספת סלט.
הגבינות במתכון הן גבינות עיזים וכבשים ולכן המאפה דל לקטוז.

בחורה עם מחשב נייד

מחממים תנור לחום גבוה – 220 מעלות

מרכיבים

לתבנית אפייה בינונית

  • חצי חבילת בצק עלים קפוא

מלית:

  • 500 גרם גבינת עיזים 5% (2 קופסאות – פיראוס)
  • 1/2 קופסת גבינת פטה כבשים מפוררת
  • 3 כפות פרמזן מגורד
  • 2 ביצים מופרדות לחלמון + חלבון
  • 2 כפות קמח תופח
  • 1/2 כפית פלפל לבן

ציפוי:

  • 2 כפות פירורי לחם
  • 2 כפות שקדים פרוסים
  • 2 כפות פרמזן מגורד
  • 2 כפות שומשום

אופן ההכנה

  1. לשטח את הבצק על תבנית האפייה (תחתית ושוליים), ולדקור במזלג למניעת תפיחה
  2. לאפות בתנור עד שמזהיב – 10-12 דקות. להוציא מהתנור, לצנן מעט ולהכין את המלית.
  3. לערבב את חומרי המלית למעט החלבונים לתערובת אחידה
  4. להקציף ידנית את החלבונים לקצף רך ולאחד בקלות עם תערובת המלית
  5. לצקת את המלית על הבצק.
  6. לערבב בקערה את חומרי הציפוי ולפזר בצורה אחידה על המלית.
  7. לאפות 15 דקות בחום גבוה.
  8. להוציא מהתנור, להמתין 10 דקות ולפרוס למנות.

בתאבון!!! חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.