מחממים תנור לחום גבוה – 220 מעלות
מרכיבים
לתבנית אפייה בינונית
- חצי חבילת בצק עלים קפוא
מלית:
- 500 גרם גבינת עיזים 5% (2 קופסאות – פיראוס)
- 1/2 קופסת גבינת פטה כבשים מפוררת
- 3 כפות פרמזן מגורד
- 2 ביצים מופרדות לחלמון + חלבון
- 2 כפות קמח תופח
- 1/2 כפית פלפל לבן
ציפוי:
- 2 כפות פירורי לחם
- 2 כפות שקדים פרוסים
- 2 כפות פרמזן מגורד
- 2 כפות שומשום
אופן ההכנה
- לשטח את הבצק על תבנית האפייה (תחתית ושוליים), ולדקור במזלג למניעת תפיחה
- לאפות בתנור עד שמזהיב – 10-12 דקות. להוציא מהתנור, לצנן מעט ולהכין את המלית.
- לערבב את חומרי המלית למעט החלבונים לתערובת אחידה
- להקציף ידנית את החלבונים לקצף רך ולאחד בקלות עם תערובת המלית
- לצקת את המלית על הבצק.
- לערבב בקערה את חומרי הציפוי ולפזר בצורה אחידה על המלית.
- לאפות 15 דקות בחום גבוה.
- להוציא מהתנור, להמתין 10 דקות ולפרוס למנות.
בתאבון!!! חיים וטעים!