מאפה גבינות ופטריות אלוהי

פשטידת פטריות בצלחתהחומרים

פשטידת פטריות חתוכה

פשטידת גבינות מצופה פטריות אפויה בתבנית

פשטידת גבינות מצופה פטריות

אני מתה על הפתעות והכי אני אוהבת להפתיע .

באחת השבתות אירחתי את מאמי שלי הפרטית .

אמא שלי מתה על מאפים ותמיד היו לנו בבית בכמויות  עוגיות בורקס ועוד.

מאז  שאבי נפטר היא כבר לא ממש אופה . העצב לאבד אדם אהוב אחרי 48 שנות נישואין באהבה גדולה לא  נותן מנוחה לנפשה

היא טוענת שלא אופים לעצמנו  ואני טוענת שכן ועוד איך.

אז כשכולם ישנו אני הכנתי הפתעות ורק הריח העיר את בני הבית .

כשמאמי טעמה את המאפה /פשטידה הזה היא התמוגגה  ומיד לקחתי לי את מחברתי והמתכון נשמר ומשם אפנק אתכם כעת .

קל מאוד להכין ונעלם בשניות.ילדים אוהבים ומבוגרים עוד יותר.

ניתן להחליף גבינות לפי הטעם אבל יש להתייחס חכמויות .

קוטר התבנית  העגולה 28  ס"מ,אפשר תבנית מתפרקת עגולה

תכינו כי מובטחת הנאה והתמוגגות

למלית-

500 גרם גבינת טבורוג או טוב טעם 9% שומן

1 מיכל שמנת חמוצה

קוביית גבינה בולגרית של 300 גרם מהסוג הקשה מגוררת גס

100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

3 ביצים גדולות

2 כפות קמח תופח גדושות

פלפל שחור/לבן לפי טעם

לבצק לקלתית-

500 גרם קמח לבן

100 גרם חמאה רכה

180 מיל שמן (כוס ח.פ קטנה)

רבע כפית מלח

ביצה אחת

מים כמה שתופס לבצק רך .

הבצק לא קרנצ'י הוא מיוחד ופריר ונותר ממנו לאחר ציפוי התבנית בשכבה בת 1 ס"מ וחצי  ומזה ניתן לאפות עוגיות .

לציפוי מעל המלית-

סלסילת פטריות קרמיני  פרוסות– (החומות שבאות בצמד שמוכרים עם שמפיניון בסופר)

כפית גדושה אבקת מרק בצל

פלפל שחור גרוס טרי לפיזור

100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת גס פיזור מעל הכל.

אופן ההכנה-

מרפדים את התבנית  בנייר אפיה ואז בבצק הנעים וממנו נותר לא צריך לשמן כי מכיל שומן רב .עובי השכבה כס"מ וחצי.

בקערה גדולה בוחשים את הרכיבים למלית  ומעבירים נאת המסה מעל הבצק בתבנית.

מסדרים האת פרוסות הפטריות ומעל מפזרים את אבקת מרק הבצל,פלפל שחור  ואת המוצרלה מגוררת.

אופים בתנור חם 180 מעלות כ-40 דקות שיזהיב לנו והגבינה תבעבע.

מגישים חם עם סלט ירקות ליד וטרטור-מרק יוגורט ומלפפון בולגרי.

עוצמים עניים ומתענגים.

אמא שלי לא מפסיקה לדבר על הפינוק הזה.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.