מאפה גבינות ובטטה בבצק פילאס

בצק פילאס ממולא בכל טוב של גבינות וטעמים

בחורה עם מחשב נייד

ריבוע אחד של בצק פילאס ממולא כל טוב וגם מתאים לשבועות אבל לא רק,תתפנקו ותפנקו איתו את כל המשפחה גם באמצע השבוע.

מתחילים בהכנת הבטטות

מצרכים:

2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות.

לשים אותם בקערה להוסיף כף שמן זית,כפית פפריקה,מלח 2 כפות רוטב סויה לערבב היטב ולאפות ב180 מעלות כחצי שעה עד שמתרככות. לחכות שיצטננו מעט. (המלצה שלי תכינו יותר כי בטוח תנשנשו בין לבין)

1 בצק פילאס מופשר במקרר למשך לילה

50 גר' גבינת קצ'קבל מגוררת

50 גר' גבינת גאודה מגוררת

כף אחד גבינה לבנה למריחה

חופן פטרוזיליה קצוצה

1 שן שום כתושה

מלח,פלפל

נערבב בקערה את הקצ'קבל,הגאודה,פטרוזיליה,שום מלח ופלפל.

נחתוך ריבוע מבצק הפילאס ובצד הקרוב אלינו נמרח את הגבינה הלבנה.

מעליה נניח את תערובת הגבינות ומעליהם את קוביות הבטטה שאפינו.

נסגור את הבצק בעדינות לצורת רולדה ונקפל מעט.

נחמם תנור ל 180 מעלות

נניח את גליל הבצק עלתבנית עם נייר אפיה. נמרח ביצה ונפזר שומשום.

נאפה כ 40 דקות עד שהמאפה מזהיב יפה.

אפשר לשנות את הגבינות לפי הטעם האישי אני השתמשתי בגבינות המצויינות של משק יעקבס אותן קיבלתי לניסוי וטעימה

פילאס גבינה

עוד מתכוני גבינה תמצאו בקטגוריית  שבועות  אצלי בבלוג

פילאס גבינה חתוך