מאפה בצק עלים ,קונפיטורה וחלב מרוכז

בצק עלים חמאה מרוח בריבה וחלב מרוכז אפוי

בצק עלים חמאה מרוח בריבה ומכוסה בחלב מרוכז

לפעמים משהו טוב נולד מכורח המציאות

הכיף של החיים הוא חהנות ממשהו איכותי ללא עבודה רבה ,לארח ולהתענג עם האורחים על מאפה מויין וקפה.

האורחים יחשבו שעבדתם שעות כשבכלל את הבצק עצמו קניתם .

המלית יכולה להיות קנויה למרות שעדיף שתהיה בבית קונפיטורה טובה משלכם במאמץ קטן ביותר .

חלב מרוכז יש בכל סופר כך שתערכו לכם רשימת קניות ותוסיפו לה – 3 מוצרים

פירות יער קפואים- 600 גרם.

חלב מרוכז

בצק עלים על בסיס חמאה – כי על איכות לא מתפשרים .

עוד צריך 300 גרם סוכר לבן וכפית תמצית וניל ו1 ביצה טרופה עם כף מים למריחה .

מעט שומשום לפיזור .

פורשים את יריעת בצק העלים על נייר אפיה

חותכים רצועות 2 לאורך ו-2 לרחב .

כל רצועה כ-3 סמ' רוחבה.

תוחמים את יריעת הבצק כך שנוצרת מסגרת כמו של תמונה

חותכים גם רצועה אחת לרוחב שתהיה לנו לקישוט המאפה . מקררים במקרר ובנתיים מכינים מלית.

בסיר קטן מניחים את פירות היער או לחילופין דובדבנים ,או אוכמניות

מוסיפים את הסוכר והוניל

מביאים לרתיחה.לא להוסיף מים כי הפירות הקפואים מפרישים מספיק.

מנמיכים אש ומבשלים שיסמיך

מקרריםהיטב שכשנניח על הבצק ,הוא לא ימס לנו ולא יתפחו עלים.

מוציאים מהקירור את מסגרת הבצק שהכינונו

מכף מעבירים את הקונפיטורה שלנו לתוך המסגרת כמו בתמונה .

מנטפים חלב מרוכז על הקונפיטורה .

מכינים קישוט שאוהבים ומדביקים על מסגרת הבצק במקומות החיבור בהן הודבקו רצועות המסגרת.

מורחים במברשת על מסגרת המאפה ביצה טרופה.

אופים שהבצק יזהיב לנו היטב בתנור חם 200 מעלות כרבע שעה .בודקים ואם צריך אופים עוד דקות ספורות .

מוציאים ומקררים

מחלקים פושר ע גלידת וניל ואומרים לי תודה.

אגב קונפיטורות טובות ניתן לקנות במעדניות רוסיות בדלי של ליטר .

 

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.