יש לנו חתול חדש, ילד מספר 4, פרוע ושובב, אתמול הוא שבר לי את שיח הזעתר בגינה ובגלל שהיה לי חבל לזרוק את הענפים השבורים החלטתי לאפות איתם…
מפשירים בצק עלים (מוכן, ברור שמוכן ועדיף כזה שכבר מרודד) במקרר, עדיף לעבוד עם הבצק כשהוא לא לגמרי מופשר, יותר קל לעבוד איתו כשהוא קצת נוקשה ולא רך לגמרי
חותכים את הבצק לריבועים לאיזה גודל שרוציפם, בעזרת סכין חד מסמנים שוליים בארבעת הצדדים, מזלפים שמן זית או מורחים בעזרת מברשת על פני הבצק
מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה ומניחים את ריבועי הבצק מעל
על פני הבצק מפזרים גבינה בולגרית או פטה (בתמונה גבינת פטה) מניחים מעל פרוסות עגבניה, עלי זעתר או אורגנו או כל תבלין אחר שיש בנמצא (טימין, זעתר, רוזמרין) מפזרים מעט מלח ים גס ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לאפיייה עד אשר המאפה מזהיב/משחים, בערך 15 דקות
* אפשר להשתולל עם התוספות – ירקות קלויים, תרד, רוטב פסטו, טאפטנד, גבינה צהובה מגוררת, פטריות…