מאפה בצק עלים עם בטטה

בשיאה של עונת הבטטות זה הזמן להכין מאפה בצק עלים עם פרוסות בטטות.
קל,צמחוני,טעים ו…יפה 🙂

בחורה עם מחשב נייד

עונת הבטטות בשיאה ואישית,אני אוהבת להוסיף אותה להמון דברים. פשטידות,סלטים,לעוף בתנור

ולא פחות אני אוהבת לגדל אותה.

כן,כן לוקחת בטטה גדולה שמה בצנצנת עם מיים ותוך זמן קצר סבך מלא של ענפים מלאים בעלים ירוקים מקשט את מטבחי.

למה לי לעשות את זה? ככה ראיתי את אימי עושה וכך אני עושה משום ששתינו תמיד אמרנו שבית שאין בו משהו ירוק ופורח הוא בית ריק,עצוב משהו. זו גם הסיבה שבכל מקום בו אני גרה יהיו תמיד עציצים או..בטטות צומחות 🙂

טוב,נעזוב את שיעור החקלאות ונעבור להכנת המאפה הקל ,הפשוט והטעים הזה.

מצרכים:

2 בטטות בינוניות

1 חבילה בצק עלים

1 כף שמן

1 כף רוטב סויה

1 כפית פפריקה מתוקה

קמצוץ מלח.

נקלף ונפרוס את הבטטות לפרוסות דקות דקות.

נשים את הפרוסות בקערה ונוסיף את השמן,הפפריקה,הסויה והמלח ונערבב היטב כך שכל הפרוסות יהיו מצופות.

נחמם תנור ל 180 מעלות

נפתח את בצק העלים ונחתוך ממנו מלבן או ריבועים קטנים .

בעזרת קצה של סכין חדה נחרוץ שוליים בבצק (בערך כסנטימטר בתוך הבצק). נעשה זאת בעדינות כדי לא לחתוך את הבצק.

נניח פרוסות בטטה על הבצק בצורת קשקשים כלומר אחד על חציו של השני .

אפשר לפזר מעט עירית יבשה או פטרוזיליה לפי הטעם.

נמרח את השוליים בביצה טרופה.

נניח את ריבועי הבצק על תבנית עם נייר אפיה ונאפה בחום של 180 מעלות כ-40 דקות.

זהו! יש לנו מאפה טעים תוסיפו איזה סלט קטנצ'יק ליד ותתענגו.

אוהבים בטטות? תכינו קוביות בטטה אפויות