תמיד כשאני שומעת את המילה מָחְיָיה אני נזכרת בימים ההם לפני כחמש שנים כשהפכתי לאם טריה ומאושרת לאסדת גז אנושית שהגיחה אל אוויר העולם ואיתה שלושת החודשים הראשונים והנוראיים ההם של כאבי הבטן הידועים בשמם קוליק.
מה לא ניסיתי בכדי להקל עליה בכאבים? מרקחות, שיקויים, טיפות למיניהן, מילות כשפים, עיסויים וניסויים. נאדה, כלום לא עזר!
עד לאותו היום שסבתא עליזה התקשרה לשאול לשלומי ולשלום הקטנה: לֶאָתִי כְּפָּרָעָלִיק מה שלומך? שלום הילדה? אל תשאלי סבתא עניתי לה, הבטן אוי הבטן כואבת לה!!! וָּועָלִיָיה לֶאָתִי היא ענתה לי, מָרְבּוּנָה הקטנה (יעני מסכנה) היא סובלת!!!עכשיו לֶאָתִי תקשיבי לי טוב, תקחי שְׁוִּוִּיש מָחְיָיה (קחי קצת ערק) תמרחי לה על הבטן ועל הגב ותעטפי אותה טוב טוב עם חיתול פלאנל! ואם סבתא אומרת מי אני שאתנגד לתרופות סבתא?
לקחתי קצת מָחְיָיה, מרחתי ועטפתי אותה טוב טוב בדיוק כמו מוכר השווארמה שעוטף את הלאפה עם נייר עיטוף השָנְבִיצִים והילדה הייתה רגועה לכמה דקות והריחה בדיוק כמו עזרת הגברים בבוקר השבת בבית הכנסת של יוצאי עדות מרוקו.
החודשים עברו להם, המָחְיָיה נמרחה, הבטן נרגעה ובבוא העת גם נשכחה אי שם בארון מתחת לכיור עד ליום שעברתי דירה והצעתי אותה למכירה פומבית כמָחְיָית אספנות בגלל יוקר המָחְיָיה.
ומאז עברו להן השנים והמשקה האניסי נכנס עמוק לתודעת הצעירים ועם התודעה הגיע גם השדרוג אי שם במטבח הביתי עם מסחטת המיצים הטבעיים והפך לימים למָחְיָיה 13, ערק איכותי עדין שלא איבד לרגע את הארומה בעל 13% אלכוהול בלבד המכיל בתוכו מיצי אשכוליות/ לימונדה טבעיים ואיתו מגוון קוקטיילים מרעננים המתאימים בדיוק לימים הללו!
Herbie 13 – קוקטייל מתובל וריחני
החומרים:
40 מ"ל מחייה 13 לימון.
20 מ"ל בחרובקה.
20 מ"ל לימון.
20 מ"ל מי סוכר.
משקשקים בשייקר ומגישים עם קרח ו"סרט" קליפת תפוז.
מחיאטו- מוחיטו קייצי ומרענן
החומרים:
חצי לימון חתוך לקוביות.
5 עלי נענע טריה.
30 מ"ל מחייה לימון.
30 מ"ל רום.
30 מ"ל מיץ לימון סחוט.
20 מ"ל מי סוכר.
סודה.
משקשקים בשייקר את המרכיבים למעט הסודה, מעבירים לכוס עם קרח ומוסיפים סודה.
לחיים!!!
* מָחְיָיה 13 – ניתן להשיג בכל חנויות האלכוהול המבוחרות,רשתות השיווק, דיוטי פרי * כשר *
*המוצר התקבל להתנסות *