חלדץ -רגל עגל קרושה קרה בלימון ושום אין דברים כאלו .
מרק ילדות שאבא שלי ואני היינו רבים על העצמות מתוך הקריש…
לימים למדתי להסירן כדי לעדן את המנה.
בסוף כל שנה אזרחית מכינים כזה כדי לחגוג עם השתיה החריפה ויש האומרים שהמאכל מרפד את את הקיבה לפני כניסתו של המשקה החריף פנימה .
בכל מסעדה בולגרית תמצא אותו והוא טעים להחריד.
לעיתים מעצבים אותו בכלים שנותנים לו צורה מפני שהוא ג'לטיני אבל אני אוהבת אותו כך על צלחתי מבולגן .
מזכיר ילדות כזה ובדיוק שאבא שלי ביקר בחלומי נזכרתי איך בצחוקים מטורפים גנבנו אחד לשניה את העצמות עם המיח .
היום אני מסירה את העצמות ומכינה לי רוטב בולגרי.כזה שמניחים במרק הדגל שלנו -השקמבה צ'ורבה ומטפטפת מעל .
כדי להכין את המעדן הזה צריך-
קילוגרם רגלי עגל מנוסרות ומנוקות.
2 וחצי ליטר מים
בצל,עלי סלרי
אבקת מרק טובה למי שאוהב כ-2 כפות
חצי כפית פלפל שחור
שום לפי הטעם
4 גזרים קלופים ושלמים
מלח לפי טעם
מביאים לרתיחה הכל בסיר אחד גדול שיכיל הכל עד שהרגליים ממש נמסות במרק כך הג'לטין יתפרק לתוך הנוזל
ובקירור יקרש לו.
אם הנוזל מתאדה , מוסיפים עוד מים רותחים.
בתום הבישול מתבלים גם בלימון סחוט טרי או בחומץ לפי העדפתכם .
מעבירים לכלי מתאים ומקררים היטב .
מגישים עם לימון או רוטב בולגרי מחומץ ליד .
למהדרים- מסדרים בתחתית הכלי ביצים קשות פרוסות ואת הגזר שנפרוס יפה ומעל את הנוזל לקירור.
לאירוח מחלקים למנות מרובעות .
כמו שאמרתי אני אוהבת מבולגן..טוב אני שונה נו.
לרוטב הבולגרי מכינים בבקבוק זכוכית פקוק היטב –
כוס וחצי חומץ -אפשר חומץ יין לבן או אדום
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור ורק שחור .
3 שיני שום בינוניות כתושות או חצי כפית גבישי שום .
ממתינים לפחות שעתיים ומטפטפים על המאכל האהוב .
אגב המרק הזה טעים גם רותח בימים קרים .
אה ולא לשכוח לריב על העצמות.
תהנו .