לשלב טיול ויין- ביקור ביקב 'רמאן', מושב ניר בנים

בחורה עם מחשב נייד

גפן

P1000485

אוהבים מקומות ייחודיים ומיוחדים? אוהבים לבלות באווירה כפרית, לטעום יין בוטיק וגבינות עיזים? יש לי המלצה עבורכם- טיילו באזור שפלת יהודה ובדרך קפצו ליקב 'רמאן' במושב ניר בנים. זה בדיוק מה שעשיתי השבוע יחד עם קבוצת בלוגרים ועיתונאים- באנו להכיר את היקב ואת יאיר רמאן שהקים את היקב מתוך אהבה לעשיית יין. משמח לראות כיצד קמים בארץ עוד ועוד יקבי בוטיק המצליחים לייצר יין איכותי ואף לזכות בפרסים. יקב רמאן למשל, זכה במדליית הכסף, בתחרות 'אשכול הזהב 2015'.

P1000475

יין

יאיר רמאן סיפר לנו שמאז ומתמיד אהב יין והתחיל לעשות יין אחרי שקנה ספר על יין, קרא והחליט שהוא יודע איך מכינים יין. התחיל עם שבעים בקבוקים ולאחר הבציר ה-3 ו-3000 בקבוקים החליט שהספר לא מספיק לו וכדאי שילך ללמוד באופן מסודר וכך עשה. הוא התמחה ולקח קורסים אצל ניר שחם ובטירת יהודה ב"סוד היין" והחל לייצר מספר סוגי יינות. ב2009 נטע כרם ענבי שיראז, קברנה פרנק ומלבק בסמוך ליקב כיוון שרצה עקביות במקור הענבים. יתר ענבי היקב כמו- קברנה סוביניון ומרלו מגיעים מכפר שמאי שבהר מירון. הבציר מתחיל בדרך כלל בסוף אוגוסט ויאיר אמר שבמשך חודש וחצי הוא כמעט ואינו ישן. עוסק רק בבציר ובתהליכי ייצור היין. זו התקופה הבוערת ביקב. כל בני המשפחה נרתמים לעבודה מתוך רצון לתת תשומת לב לכל מיכל ולכל חבית. היין מיושן בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות לתקופה של 18 חודשים ומעלה. כשסיירו בכרם ראינו שבכל תחילת שורה נשתלו שיחי וורדים. יודעים מדוע? גם אני לא ידעתי. מסתבר שמכיוון ששיחי וורדים רגישים למחלות, ניתן לראות תחילת קימחון בוורדים ואז לטפל מיד בגפנים ולמנוע מחלות.

P1000477

בצילום: יאיר רמאן ואילנית צמח – פיתוח עסקי שיווקי ליקבים

P1000479

P1000481

לאחר הסיור ביקב ובכרם טעמנו מיינות היקב ונהנינו גם מגבינות עיזים נהדרות של משק שמואלי. כל זאת בתוספת סלטים ולחמים שהכין יאיר ברוך הכישרונות- גם עו"ד, גם בעל תואר בחשבונאות, גם יינן, גם אופה וגם ספורטאי המשתתף בתחרות איש הברזל.

unnamed[4] (2)

אוכל

התחלנו עם רוזה סמדר 2011– יין קליל, פירותי מענבי שיראז בציר 2013. אני מאד אוהבת יינות רוזה. זה יין שאחוז האלכוהול שלו נמוך, צבעו וורדרד ומושג לאחר שהתירוש נמצא במשך 24 שעות עם הקליפות. הוא מוכן לשתייה לאחר שלושה חודשים ומוגש קר. לטעמי, אין אידיאלי ממנו לימי הקיץ החמים שלנו ורוזה הסמדר מתאים מאד לכך.

היין השני שטעמנו, קברנה סוביניון 2011. הענבים הובאו מבית שמאי ושהו בחבית 24 חודשים. 85% קברנה סוביניון עם תוספת 15% שיראז. צבעו אדום כהה ובפה ניתן לחוש בטעמי דובדבן ופטל. ניתן לחוש גם את טעם עץ החבית שבו יושן היין. יין עשיר ואלגנטי.

עוד טעמנו, מרלו 2011. גם כאן הענבים מבית שמאי והיין יושן בחבית צרפתית במשך 24 חודשים. זה יין שיש בו שילוב מעניין בין הצבע לגוף. מורגשים טעמי פרי צעיר ויש לו מרקם עשיר וחד.

היין האחרון שטעמנו הוא היין שזכה במדליית הכסף- שיראז קברנה סוביניון 2011– יושן 30 חודשים בחבית. יש בו 75% שיראז ו- 25% קברנה סוביניון. צבעו אדום עמוק מאד וניתן לחוש בריחות של פירות יער בשלים ועוצמתיים. בעל טאנינים חזקים ובעל טעמים מורכבים של תבלינים כמו ציפורן והל. הוא נמכר במחיר של 95 ₪ ונותן תמורה נאה לכסף. את היינות ניתן לקנות רק ביקב עצמו והוא לא נמכר במקומות אחרים.

רוצים גם? יאיר רמאן מזמין אתכם להגיע ליקב לאירוע טעימות יין ללא תשלום. בחצר היקב תוכלו להתרווח בפינות הישיבה, ללגום מיינות היקב וליהנות גם מגבינות בוטיק ולחמים מיוחדים. מתי?– בשבת ה-6.6.15 בין השעות 10.00-18.00

לפרטים נוספים: יקב רמאן, מושב ניר בנים, נייד- 0508674505, 0542099663

בנוסף, יש במקום מתחם לאירועים פרטיים וקבוצות עד 140 איש וניתן להתארח ולקבל הסברים על תהליך עשיית היין, חקלאות כרם יין וארוחות קלות. מתאים לסדנאות יין, ימי גיבוש ואירועים משפחתיים.

 P1000473

 P1000472

Iaffa Gavish
כותבת על נושאים מגוונים. הצגות, ספרים, אוכל, מסעדות ולייף סטייל. תמצאו כאן את היומיומי, את שעות הפנאי ואת ההנאות הקטנות של החיים.