לסיכום השנה: נשים, יין, אוכל

הגרגרנית מסכמת את שנת 2014 ומקבלת החלטות חדשות לשנת 2015. נשים, אוכל ויין, באיזה סדר שתבחרו. רק טוב יוצא מזה!

בחורה עם מחשב נייד

סוף השנה מתקרב ועימו מגיעים חשבונות הנפש ומאזני המצפון. גאווה על הצלחות וחרטות על כאלו שפחות, אבל בעיקר – החלטות לשנה החדשה. נומרו אונו – לעשות יותר ספורט! כל שנה אותו הדבר ועדיין לא נמאס לי להחליט ביני לביני לצעוד עוד איזו פעם-פעמיים בשבוע. הרי זה כל כך קל. זהו, שקל להחליט, אבל קשה לבצע.

כארבע שנים וחצי אני כותבת את הבלוג הזה ובכל סוף שנה נדהמת לגלות שההשראות לפוסטים לא נגמרות. הרי זה החשש הכי גדול של מי שכותב. והנה, העט לא יבש והוא מתמלא בכל פעם מחדש, קצת כמו נס פח השמן (טפו טפו, מלח מים). אחת ההחלטות שלי לשנה הבאה היא לכתוב יותר על אלכוהול ונשים. הרי ידוע שאלכוהול מיטיב עם הנפש, מסדר את הראש ופשוט, טעים! נשגב מבינתי מדוע כל כך הרבה נשים מוותרות על התענוג הזה…

לא רק בסוף שנה, אנשים רבים שמגיעים לגיל 40 חווים סוג של משבר, מחפשים את המשמעות ומקבלים החלטות משנות חיים. כך קרה גם לגלי פייגין וליעל אבידור, שתי נשים שעבדו בתחום ההיי טק והחליטו לעשות שינוי כיוון. שיתוף הפעולה ביניהן יצר את מועדון היין DeVine. המושג "Wine Club" רווח באירופה ובארה"ב. ביולי 2013 הן התחילו עם פיילוט לחברים. מאז, עברו לעסוק ביין באופן מלא. במקרה הזה, אני דווקא רוצה להיות חברה במועדון אשר יסכים לקבל אותי.

 כששמעתי על מועדון היין של יעל וגלי חשבתי שזו הברקה. תחשבו כמה קשה לקנות בקבוק יין הביתה. אני לא מדברת על יין יקר מהסדרות הגבוהות של יקב נחשב. איך בוחרים יין לארוחת ערב של אמצע שבוע? רובנו עומדים מול המדפים בחנות היין או בסופרמרקט ומתלבטים. יש מי שבוחרים לפי התווית. אחרים לפי השם. ויש כמובן את ההמלצה של המוכר (בתנאי שהוא שם ושאתם סומכים עליו). הצטרפות למועדון יין פותרת את הבעיה. ארגז יינות מגיע הביתה ומספק את החוויה שבהפתעה, כמו גם את היכולת לטעום יינות רבים, ללא סיכון או התחייבות.

Direct Wines, ספק היינות הגדול בארה"ב, אשר בין לקוחותיו נמנים גם מועדוני היין של ורג'ין, וול סטריט ג'ורנל וזאגאט, שולח לישראל מגוון יינות מכל העולם. מתוך אלה, נבחרים היינות המוצעים בחבילה ללקוחות בעזרת הליווי המקצועי של של ג'סי בודק, מי שהיה סומליה ב"קרן", "רפאל" ו"מול ים".

השתייכות למועדון יין מעניקה הזדמנות לטעום יינות מיקבים של עולם ישן ועולם חדש, יינות מאזורים פחות מוכרים בישראל, כמו פורטוגל או סיציליה, ויינות לא שגרתיים, כמו למשל קברנה סוביניון לבן מישראל או ריוחה לבן מספרד. וכמובן, לשמוע את הסיפור שמאחורי בקבוק היין.

אז איך זה עובד? פעם בחודשיים מקבל הלקוח לביתו ארגז עם 6 יינות, אדומים, לבנים או שילוב שלהם. כמובן שהוא יכול להגדיר מראש מה הוא מעדיף או אם יש זן שאיננו אוהב. כל ארגז כזה מגיע עם כרטיסיות מידע על היין, היקב, אזור הגידול, רשמי טעימה והתאמה לאוכל. אם אוהבים במיוחד יין מסוים מתוך הארגז, אפשר להזמין ממנו באופן ספציפי.

מטעמי ציונות ומקומיות, חשוב לנשים של דיוויין שכל ארגז יינות יכיל גם יין ישראלי, לרוב יקבי בוטיק קטנים, שמקבלים כך חשיפה וערוץ הפצה ראשוני. בארגז של חודש נובמבר, למשל, הוצע קברנה סוביניון רמת נגב 2013, בלנד סירה-מרלו יפו סדרת הומאז' 2011 ושרדונה ג'זריל 2013.

בעידן המחאה החברתית-כלכלית, יש גם פואנטה משמחת – מחיר בקבוק יין בארגז כזה הוא 58₪ בממוצע, מחיר משתלם במיוחד ליינות שמחירם בשוק הוא 70-100₪.

לאט, לאט, נבנית פה קהילה חובבת יין. החברים במועדון מקבלים במייל ניוזלטר חודשי, עם פוסטים מתוך בלוג היין של דיוויין, מידע על יינות, מבצעים ואירועים. מדי פעם מתקיימים אירועי טעימת יין, ללא תשלום. מניסיוני, אין כמו אהבת יין לחבר בין אנשים שמחים.

יעל וגלי חולמות ששתיית היין היומיומית תהיה בישראל משמעותית כמו בחו"ל (המספרים הנוכחיים פשוט מביכים). לא צריך לחכות לקידוש, לחג או לאירוע מיוחד כדי לפתוח בקבוק יין – כמה נעים וטעים לשבת בבית עם בן הזוג, עם חברים או אפילו לבד, עם כוס יין ביד.

נשים יקרות, מי ייתן שבשנת 2015 יין ישמח את לבבכן.

השוונץ:

מתבקש סיכום ייצוגי של השנה החולפת בבלוג שלי, נכון?

הגרגרנית
מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק.תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.comמוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit