הגעתי לביקור בחוות הגידול המתקדמת של חברת מרינה פטריות שבמושב חוסן, בגליל המערבי כדי ללמוד ולראות את תהליך הגידול המורכב.
♥ הכל מתחיל בנבגים שמגיעים מצרפת
♥ הכנת מצע ה"קומפוסט" הייחודי לנבגים אלו
♥ העברה למסוע
♥ הוספת הכבול
♥ בקרה בבית הגידול
♥ העברה לחדרים סטריליים
♥ לבסוף הליקוט והאריזה.
התלבשתי ויצאתי ללקט פטריות ♥
מצאתי מרחבים ענקיים לגידול הפטריות
חברת מרינה פטריות חוגגת כיום 30 שנה של קיימות.
הכל התחיל בראשית שנות ה- 80 אז, רמי בן שושן, מייסד החברה החל בפעילות הפצה מקומית של פטריות טריות ממגדלים מקומיים במושבים חוסן ומעונה שבצפון הגליל המערבי, אלו הפיצו תוצרתם באמצעות מערך הפצה מאולתר של חברת תנובה.
מיד כאשר זיהה רמי את הפוטנציאל בתחום, הקים רמי מחסן מאולתר בחצר האחורית של המשק הפרטי והחל בעזרת אשתו מירי ומספר עובדים מצומצם בפעילות מסודרת של גידול, אריזה והפצה של תוצרת פטריות טרייה מידי יום למושבי הצפון, אט אט התרחבה הפעילות לשווקים הסיטונאיים בצפון ובמרכז, לעסקים קטנים, מסעדות ואולמות, כאשר גולת הכותרת הייתה לכבוש נתח מפעילות הפטריות המשומרות ולהחליפן בדבר האמיתי –פטריות טריות. מגמה שהחלה במקביל ברחבי העולם.
.
כיום, מרינה הינה החברה הגדולה בישראל לגידול ושיווק של תוצרת חקלאית טרייה, לחברה חוות לגידול פטריות, מתקנים לייצור מצע גידול לפטריות ומעל 1500 דונם של גידולי ירקות עליים שונים בכשרות רגילה ומהדרין ללא חרקים ותולעים בהשגחת הרב אפרתי והרבנות ירושלים.
החברה הכריזה על הקמת חטיבת מזון בשם "מרינה גורמה" עם כניסתה לתחום ייצור מוצרי מזון לשוק הטבעוני והצמחוני.
יצור מוצרים חדשים שיהוו תחליף מושלם לבשר, על בסיס פטריות טריות ובריאות: המבורגר פטריות, פטריות ממולאות וסטייק פורטובלה.
.
ואנחנו הגענו לטעום את התוצרת החדשה באירוע חשיפה מיוחד עם שפים לפטריות ♥
אני המצאתי 2 מתכונים עם פטריות עם אהבה לאוכל ההודי שהבאתי מהבית ♥ מוזמנים לנסות!
למתכון פטריות מתחבקות עם קישואים בנוסח הודי
למתכון תבשיל פטריות בבמיה הודית
.
ועכשיו אני מחכה למתכוני הפטריות שלכם!
.
.
לפרטים נוספים: טיולי שלגית ברחבי הגלובוס