למה לבד אם אפשר ביחד?

משחקי המחשב הקבוצתיים יוצאים מהבית

הדבר הבא בתחום האטרקציות הוא ללא ספק מתחמי משחקי המציאות המדומה, ועכשיו לראשונה בישראל אפשר לשחק גם בקבוצות!
WhatsApp Image 2018-07-12 at 13.10.09 (1)
אני לא איזו חוקרת תרבות או משהו כזה, אבל נדמה לי שבשנים האחרונות חלה בעולם הדיגיטלי מגמת שינוי, שמנסה לפצות על הסוליסטיות הכפויה שהיא בעצמה יצרה והדוגמה הבולטת ביותר לכך היא הפופולריות הגואה של קבוצות הפייסבוק ש"מחברות" אנשים. אבל לא רק בפייסבוק ניתן להבחין במגמה הזו, אלא גם ואולי בעיקר, דווקא בתחום הגיימינג!
לא מעט כבר נכתב על כך שמשחקי המחשב "ביטלו" את חיי החברה, בעיקר אלו של בני הנוער, שבמקום "לשבת על הגדר, רגל פה רגל שם" – יושבים (או עומדים) בעיקר מול המסך ומשחקים מול דמויות וירטואליות, גם אם אותן דמויות שייכות לחברים שלהם. והנה, בשנים האחרונות "צצו" להם יוזמות גיימינג שונות שלא מתיימרות לבטל או להפחית את השהייה מול המסך, אלא מנצלות אותו והופכות אותו מבילוי סוליסטי לבילוי חברתי, שבו משחקים בקבוצות, אחד עם השני.
משחק המחשב החברתי, הטרנדי והמוכר ביותר הוא כמובן הפורטנייט (Fortnite) שבו – גם אם הילד משחק לבד מהחדר שלו – הוא עדיין משחק עם חברים תוך כדי שהם שומעים ומדברים אחד עם השני.
לשמחתי, המגמה הזו הולכת ומתרחבת ונכנסת גם לתחום משחקי המציאות המדומה (VR), כשלראשונה בישראל נפתח מתחם משחק המציאות המדומה Tower-Tag שבו משחקים יחד כקבוצה ב"לייב" נגד קבוצה מתחרה, מתוך המתחם או מחוצה לו (כולל אפשרות לשחק מול שחקנים מחו"ל).
Tower-Tag
אז מה כל כך מיוחד ב-Tower-Tag?
אם כבר יצא לכם להיות בחדרי משחקי מציאות מדומה, בטח שמתם לב שאפשר לשחק לבד (מול המחשב), או אחד נגד השני. אבל החידוש הבאמת מרעיש של טאוור טאג הוא שבדומה לפורטנייט – משחקים אותו בקבוצות!
חובבי הגיימינג ודאי מכירים את משחק האסטרטגיה האקשני שכבר הפך להיסטריה בגרמניה, הולנד ויפן. אבל מה שאתם אולי לא יודעים עדיין, זה שהמתחם החדש והראשון שנפתח ממש לא מזמן ברחובות הוא היחיד בעולם שבו יכולים לשחק יחד עד שישה שחקנים, בשתי קבוצות (עד שלושה שחקנים בכל קבוצה), או כקבוצה אחת גדולה נגד קבוצה אחרת מהעולם.
והמשחק עצמו?
עלילת המשחק מתרחשת בשנת 2158, בתוך מושבת חלל גלקטית מלאה בבניינים, כשהמטרה היא להרוג את כל חברי הקבוצה היריבה ולהשתלט על המושבה. אבל זה ממש לא כ"כ פשוט כמו שזה נשמע. בשביל זה תצטרכו לעבור בין בניינים, להתחמק מהכדורים של הקבוצה היריבה, להחליט איך ומתי לירות ובעיקר – לתכנן אסטרטגיה משותפת ולתקשר אחד עם השני כל הזמן.

העולם המקביל של Tower-Tag (צילום: ארתור ארונוב)
העולם המקביל של Tower-Tag (צילום: ארתור ארונוב)

והחוויה?
שונה לגמרי מכל מה שאתם מכירים. הציוד המשוכלל שבמתחם הופך את העולם המקביל לאמיתי כל כך שזה פשוט מדהים. לכל שחקן יש שטח גדול יחסית שבו הוא יכול לנוע במרחב, האוזניות והמשקפיים מנתקים לגמרי מהעולם החיצון והמשחק הוא לא עם שלטים, אלא עם רובים שלגמרי מעצימים את התחושה המציאותית.
WhatsApp Image 2018-07-12 at 13.09.48 WhatsApp Image 2018-07-12 at 13.10.09
הצצה לעתיד – לא רק יריות!
ממש בקרוב – הנה סקופ – ייכנסו לשימוש אמצעים נוספים שיכניסו אתכם עוד יותר אל תוך העולם המקביל: חגורות שיעבירו בכם רטט כשיירו בכם (שכבר נמצאת בשימוש באירועים מחוץ למתחם), תיקי גב שיחליפו את החיבור החוטי של הקסדה ויאפשרו תנועה חופשיה יותר ועוד המון פיתוחים מקוריים, שמתאפשרים בזכות העובדה ששלושת היזמים הצעירים שהביאו את המשחק לארץ, הם בעצם גיימרים ומפתחי משחקים.
תיק במקום כבל
תיק במקום כבל

חגורת רטט
חגורת רטט

קבלו עוד סקופ קטן: בנוסף למשחק הטאוור טאג הראשי, ממש בימים אלו עומד להסתיים הפיתוח של משחקים נוספים ומהנים לא פחות.
איך אני יודעת? כי זכינו לנסות ולהתנסות בפיילוט של אחד מהם – משחק שבו צריך לאסוף לתוך קופסה את הכדורים הכחולים שנזרקים אליכם. יצאנו מרוצים ומזיעים!
[youtube uPCrPHUHFVo nolink]
איפה וכמה?
** ההשתתפות במשחק מתאימה לילדים מגיל 10, כשמטעמי בטיחות עד גיל 13 דרוש מלווה מבוגר.
** משך כל משחק הוא 45 דקות שמחולקות למספר סיבובים, שתלוי בעיקר במספר הפעמים שבו הצליחו לחסל אתכם או שאתם הצלחתם לחסל את חברי הקבוצה השנייה. אבל… אנחנו כבר יודעים שהזמן עובר מהר כשנהנים ולכן יש אופציה גם למשחק של 90 דקות.
המחיר למשתתף:
למשחק של 45 דקות: 80 שקלים באמצ"ש, ו-90 שקלים בסופ"ש.
למשחק של 90 דקות: 130 שקלים באמצ"ש, ו-150 שקלים בסופ"ש.

Tower-Tag – מתחם 1Sync, רח' המנוף 4 רחובות.

פתוח כל יום, מ-09.00 ועד 01:00 – בתיאום מראש.

טלפון לתיאום: 077-9961616

www.tower-tag.co.il

 

Ya'arit Trabelsi
אמא + לא כל כך קטן, בעלת עסק לניהול תוכן וייעוץ שיווקי, מג'נגלת בין הדברים שחייבים לדברים שצריכים בשביל הנשמה