לכבוד ט"ו בשבט – קישואים עגולים ממולאים באורז ופירות יבשים

בחורה עם מחשב נייד

קישוא מרוקןמועצת הפירות והירקות ביקשו יפה (ראיתי פרסומת בעיתון)שנאכל גם פירות וירקות טריים בט"ו בשבט ולא רק פירות יבשים.. אז שילבתי ביחד:

מצרכים:
6-7 קישואים עגולים
כוס אורז לבן
גזר אחד מגורר
בצל קטן חתוך לקוביות
6-7 משמשים מיובשים
חופן חמוציות
חופן צימוקים (מכיון שלא אוהבת השתמשתי בצימוקי אוכמניות זעירים)
חצי כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס, רבע כפית קינמון, רבע כפית כורכום

הכנה:
מרוקנים בכפית את תוכן הקישואים-שמים את הקישוא בכף היד ובתנועות סיבוביות מרוקנים עם הכפית.
מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את הבצל הקצוץ, מערבבים קלות עם כף עץ, מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים שתי כוסות מים, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ובשאר התבלינים.
מנמיכים את האש, סוגרים במכסה ומבשלים כ10 דקות עד שמרבית המים נספגים באורז.
מכבים את האש.
מוסיפים את הצימוקים, פטרוזיליה, משמש מיובש וחמוציות – מערבבים בכף עץ, מחכים שהאורז יצטנן מעט ואז ממלאים את הקישואים המרוקנים כמעט עד למעלה.

מעבירים את הקישואים הממולאים לסיר גדול דיו שיכיל את כולם, בקערית קטנה מערבבים קופסא קטנה של רסק עגבניות + כוס מים + מלח, פלפל שחור גרוס, שופכים לתוך הסיר עם הקישואים, מבשלים על אש קטנה כ20 דקות כשמידי פעם בעזרת מצקת קטנה מרטיבים את הקישואים.

אם נשאר אורז מהמילוי  ממשיכים לבשל אותו עד שמוכן.