בואו ניכנס לאווירה, קחו שלוק לימונצ'לו ותפעילו את הפליליסט.
המטבח האיטלקי זו אהבה ללא פשרות אצלי.
בגיל 17 נסעתי דרך מועדון ליונס ישראל לחילופי נוער, זכיתי להיות שבועיים במלון בריביירה האיטלקית עם בנות מעשרים מדינות, זו היתה החוויה הקוסמופוליטית הראשונה שלי.
לקחו אותנו למסעדות ולאתרים, ראינו מליון מנזרים ומאתיים פסלים, ביקרנו ביקבים וכצמחונית אכלתי מלא פסטה ופיצה.
זכיתי לחגוג עם המקומיים את הניצחון שלהם במונדיאל 1982.
בשבועיים שאחרי עברנו להתגורר עם משפחות מאמצות, מהם למדתי מה זה ניוקי, כמה גאווה יש בהכנת הניוקי ואיזה תהליך מורכב זה, אז עוד לא הכירו בארץ מה זה ניוקי.
ברומא תתנהג כמו רומאי
כמעצבת אופנה ויבואנית, איטליה זו השראה ואהבה היא הבירה הבלתי מעורערת של עולם האופנה ובשנים האחרונות אני פוקדת אותה מספר פעמים בשנה וכהרגלי בקודש אני מתחילה כל ביקור בפיצרייה האהובה עלי בפיומיצ'ינו ובסופר מרקט אחר כך עסקים.
המסעדות שאנו הולכים אליהם בזמן שאנחנו באיטליה הן בדרך כלל מסעדות שגוגל ממליץ עליהן כמסעדות של מקומיים. אנחנו מקיימים את האמרה הידועה "ברומא תתנהג כמו רומאי".
כשקיבלתי את פרוייקט הפסטה של דורות ידעתי שהפעם אמציא משהו שלא טעמתי בשום מקום, אבל ישלב אצלי אהבה ואת עונות השנה.
ערמונים זו אהבה והם בדרך כלל משולבים אצלי בתבשיל איטי בחורף או על הקמין. שקדים זו התוספת שתופסת ופסטה בשמנת זו הגיברת שמולכת אצלנו בבית.
קיץ, ימים ארוכים והרבה אורחים. צריך משהו קל גם לימים של בין המיצרים, אבל שיהיה מהיר ומרשים.
כאן דורות נכנסו לתמונה. חובה שתהיה במקפיא גם "הסדרה האיטלקית". זה ממש מקל על החיים, שיש עשבי תיבול מוכנים לעבודה. בעיקר כשהשמש היוקדת מחסלת לי את הגינה.
בחרתי בלינגוויני , אבל אפשר כל פסטה אחרת גם טרייה. והכנתי מנה שהוציאה את כולם מהחדרים וקיבלה ציון גבוה מהבעל הילדים והחברים.
המצרכים הדרושים:
• חבילת לינגוויני
• שתי חבילות שמנת לבישול
• 3 כפות שמן זית
• 2 קוביות שום דורות
• 2 קוביות תערובת עשבי תיבול של דורות
• חבילת פטריות שמפיניון טריות קצוצות
• 30-50 גרם פרמז'ן מגורדת
• חבילת ערמונים בואקום קצוצים.
• 50 גרם שקדים קצוצים גס
• מלח ופלפל לפי הטעם , 2 כפיות מכל תבלין לכמות הכתובה
• קורט אגוז מוסקט מגורד
אופן ההכנה:
• להרתיח שלושה ליטר מים
• כשהמים רותחים להוסיף את הספגטי
• כשהספגטי מוכן, לשטוף ולהוסיף מעט שמן זית בכדי למנוע הדבקות.
הרוטב:
• לחמם שלוש כפות שמן זית בסוטאז'
• להוסיף שום דורות 3 ריבועים,
• להוסיף את הפטריות הקצוצות ולטגן עד כדי ריכוך
• להוסיף את מיכלי השמנת,
• להביא לרתיחה ולהוסיף את תערובת עשבי התיבול האיטלקית של דורות.
• להוסיף פרמזן, אגוז מוסקט, מלח ופלפל וליישר טעמים לפי הטעם.
אופן ההגשה, הצלחות:
• את הספגטי נניח בצלחת הגשה גדולה
• נשפוך מעל את השמנת המתוקה ונקשט בערמונים ובשקדים.
• נקשט ונטעים בגבינת פרמז'ן מגורדת ובפתיתי פרמז'ן
• לתיבול עם טוויסט נוסף צ'ילי גרוס