לימונצ׳לו שקדים ושוקולד לבן ללא גלוטן – ליאור שרף

חובב קונדיטוריה, איש משפחה, שוטר – ליאור שרף במתכון מיוחד לימונצ'לו שקדים ושוקלד לבן ללא גלוטן.

כולנו אוהבים להחליק עם האצבע ברשתות החברתיות ולפנטז על הקינוח מושחת באמצע היום.

25353760_504031406627546_8392632275025624386_n

טרימיסו קיסר – פריך שקדים , מוס אספרסו מוס לאטה … גלאסז׳ קקאו

לקונדיטור מקצועי חייבות להיות ארבעה תכונות: סקרנות, נדיבות, אומץ ותשוקה. זה מה שיהפוך אותו מקונדיטור רגיל לאומן.

לליאור שרף חובב קונדיטוריה יש את כל. 

16938887_380635328967155_283506565706037718_n

איצטרובל תחתית – פריך שקדים, מוס ביסקוטיני, ריסוס שוקלד, העלים – שקדים קלויים.

התוודענו לליאור שרף בתוכנית בייק אוף ישראל שם הוא היה חצי מצמד השוטרים שזכורים לנו בעיקר בגלל הפרשנות המיוחדת שלהם ל"לילות ביירות".

17022274_380636608967027_4477009299469378846_n

מאלבי גרסת האומן שרף – ז'קונד פיסטוק, מוס וורדים, ריסוס שוקלד פטל.

בזמנו עלתה השאלה עם צמד השוטרים ינטשו את כחולי המדים לטובת עניין האפייה? היום אחרי 3 שנים אנו כבר יודעים את התשובה.

ליאור שרף 44, נשוי ואב ל 2 המשיך לעלות בדרגות ולנהל קריירה מבטיחה בכחולי המדים. ולהנאתו ממשיך באפייה בעיקר כי "זו דרכו לקשור את המשפחה – דרך הקיבה".

IMG_0911

מאז הנחיל ליאור שרף מסורת עוגת יום השישי שלמען האמת לקרוא לה עוגה זו תהיה  understatement !

יצירת האומנות או עוגת וטרינה בשפה המקצועית- שרף מקפיד כל הזמן לתקן ולומר שהוא חובב אפייה.

18274952_410102269353794_2755709175459097525_n

לכבוד יום העצמאות גרסה מיוחדת לצבר הישראלי – מוס סברס, מוס וניל וריסוס שוקלד

הגדולה של שרף היא לקחת מתכונית נוסטלגיית ומוכרים ולתת להם פרשנות מחודשת ומפוארת, כל זאת תוך שמירה על כך שגם לאופה הביתי תהיה האפשרות להכין את המתכון.

יצירות האומנות של שרף שלא לומר מתבטאות בגאונות ואפייה עילית, הופכות כל מתכון לחגגה שלמה, ישנם שמועות שאולי עוד בקרוב יהיה ספר.

בינתיים אנחנו מחכים לימי שישי דף הפייסבוק של שרף הפך לפופולארי בתחום הקונדיטוריה עם אלפי לייקים, תגובות והוא אף באדיבותו מספק הסברים בסובלנות לכל מי שמבקש.

אז לאחר חג השמן קבלנו מתכון מיוחד ומדויק לשבת החדשה שבפתח.

לימונצ'לו שקדים ושוקולד לבן ללא גלוטן – ליאור שרף

מצרכים: תבנית/רינג קוטר 22 סמ' (אפשר גם ב 20סמ')

220 גרם שקדים טחונים (קמח שקדים)

140 גרם שוקולד לבן

30  מ"ל חלב

130 גרם חמאה רכה

90  גרם סוכר

גירדה משלושה לימונים.

30  מ"ל לימונצ'לו/אם אין מיץ לימון.

שלוש ביצים מופרדות.

22729049_480841268946560_3460122512120099928_n

אופן ההכנה: מחממים תנור מראש ל 175 מעלות…

  1. ממיסים שוקולד לבן עם החלב (או בפולסים במיקרו או בן מארי) מניחים בצד.
  2. מקציפים את החמאה עם 60 גרם סוכר.
  3. מוסיפים לחמאה את גרידת הלימון, שלושה חלמונים בהדרגה עם האיחוד.
  4. למסה מוסיפים את הקמח שקדים עד הטמעה.
  5. מוסיפים את השוקולד המומס למסה עד האיחוד.
  6. מוסיפים את מיץ הלימון/לימונצ'לו למסה.
  7. בקערה נפרדת מקציפים שלושה חלבונים ויתר הסוכר עד קצף יציב, מקפלים למסה.
  8. משמנים תבנית רינג קוטר 22 סמ' יוצקים המסה לתבנית ואופים 40 דקות.
  9. לאחר האפייה לצנן בתוך התבנית כחצי שעה לפחות …בוזקים אבקת סוכר .

וקדימה צלמו ושלחו לי ! 

22550001_480841308946556_7828800105548912551_n

קישור לעמוד הפייסבוק : https://www.facebook.com/profile.php?id=100010620738015

שלכן,

נטע-לי כץ

רעבה תמיד

רעבה תמיד - נטע-לי כץ
מנכ"לית בית ספר חרשן, מגישה לבגרות, גולשת גלים, גרגרנית, חולמת, רעבה תמיד.