כולנו אוהבים להחליק עם האצבע ברשתות החברתיות ולפנטז על הקינוח מושחת באמצע היום.
טרימיסו קיסר – פריך שקדים , מוס אספרסו מוס לאטה … גלאסז׳ קקאו
לקונדיטור מקצועי חייבות להיות ארבעה תכונות: סקרנות, נדיבות, אומץ ותשוקה. זה מה שיהפוך אותו מקונדיטור רגיל לאומן.
לליאור שרף חובב קונדיטוריה יש את כל.
איצטרובל תחתית – פריך שקדים, מוס ביסקוטיני, ריסוס שוקלד, העלים – שקדים קלויים.
התוודענו לליאור שרף בתוכנית בייק אוף ישראל שם הוא היה חצי מצמד השוטרים שזכורים לנו בעיקר בגלל הפרשנות המיוחדת שלהם ל"לילות ביירות".
מאלבי גרסת האומן שרף – ז'קונד פיסטוק, מוס וורדים, ריסוס שוקלד פטל.
בזמנו עלתה השאלה עם צמד השוטרים ינטשו את כחולי המדים לטובת עניין האפייה? היום אחרי 3 שנים אנו כבר יודעים את התשובה.
ליאור שרף 44, נשוי ואב ל 2 המשיך לעלות בדרגות ולנהל קריירה מבטיחה בכחולי המדים. ולהנאתו ממשיך באפייה בעיקר כי "זו דרכו לקשור את המשפחה – דרך הקיבה".
מאז הנחיל ליאור שרף מסורת עוגת יום השישי שלמען האמת לקרוא לה עוגה זו תהיה understatement !
יצירת האומנות או עוגת וטרינה בשפה המקצועית- שרף מקפיד כל הזמן לתקן ולומר שהוא חובב אפייה.
לכבוד יום העצמאות גרסה מיוחדת לצבר הישראלי – מוס סברס, מוס וניל וריסוס שוקלד
הגדולה של שרף היא לקחת מתכונית נוסטלגיית ומוכרים ולתת להם פרשנות מחודשת ומפוארת, כל זאת תוך שמירה על כך שגם לאופה הביתי תהיה האפשרות להכין את המתכון.
יצירות האומנות של שרף שלא לומר מתבטאות בגאונות ואפייה עילית, הופכות כל מתכון לחגגה שלמה, ישנם שמועות שאולי עוד בקרוב יהיה ספר.
בינתיים אנחנו מחכים לימי שישי דף הפייסבוק של שרף הפך לפופולארי בתחום הקונדיטוריה עם אלפי לייקים, תגובות והוא אף באדיבותו מספק הסברים בסובלנות לכל מי שמבקש.
אז לאחר חג השמן קבלנו מתכון מיוחד ומדויק לשבת החדשה שבפתח.
לימונצ'לו שקדים ושוקולד לבן ללא גלוטן – ליאור שרף
מצרכים: תבנית/רינג קוטר 22 סמ' (אפשר גם ב 20סמ')
220 גרם שקדים טחונים (קמח שקדים)
140 גרם שוקולד לבן
30 מ"ל חלב
130 גרם חמאה רכה
90 גרם סוכר
גירדה משלושה לימונים.
30 מ"ל לימונצ'לו/אם אין מיץ לימון.
שלוש ביצים מופרדות.
אופן ההכנה: מחממים תנור מראש ל 175 מעלות…
- ממיסים שוקולד לבן עם החלב (או בפולסים במיקרו או בן מארי) מניחים בצד.
- מקציפים את החמאה עם 60 גרם סוכר.
- מוסיפים לחמאה את גרידת הלימון, שלושה חלמונים בהדרגה עם האיחוד.
- למסה מוסיפים את הקמח שקדים עד הטמעה.
- מוסיפים את השוקולד המומס למסה עד האיחוד.
- מוסיפים את מיץ הלימון/לימונצ'לו למסה.
- בקערה נפרדת מקציפים שלושה חלבונים ויתר הסוכר עד קצף יציב, מקפלים למסה.
- משמנים תבנית רינג קוטר 22 סמ' יוצקים המסה לתבנית ואופים 40 דקות.
- לאחר האפייה לצנן בתוך התבנית כחצי שעה לפחות …בוזקים אבקת סוכר .
וקדימה צלמו ושלחו לי !
קישור לעמוד הפייסבוק : https://www.facebook.com/profile.php?id=100010620738015
שלכן,
נטע-לי כץ
רעבה תמיד