לימון כבוש – כמה פשוט להכין ככה טעים

לימון כבוש – כמה פשוט ככה טעים

לימון נקי פרוס, מלח ים אטלנטי גס, צנצנת מעוקרת

לימון נקי פרוס, מלח ים אטלנטי גס, צנצנת מעוקרת
לימון נקי פרוס, מלח ים אטלנטי גס, צנצנת מעוקרת
לפני כשבועיים ליויתי את אמא שלי לסופר.
שאלתי מה תרצה לקנות – ברשימת הקניות שלה היה לימון כבוש.
חיפשנו לימון כבוש בסופר שליד ביתה ומצאנו מבחר אפשרויות.
כשהסתכלתי על הרכיבים גיליתי
61% לימון כבוש, מים, שמן קנולה, סוכר, דקסטרוזה, מווסתי חומציות (חומצה אצטית) קסנטאן גאם
החלטתי מיד להכין לה ולספר לכולם כמה פשוט ככה טעים –

המרכיבים-
לימונים שטופים במים וסבון בכמות שמספיקה למלא צנצנת לפי בחירה
מלח גס
מיץ לימון למלא את הצנצנת בין הלימונים

כלי עבודה
קרש חיתוך
סכין
מסחטת לימון
כפית למלח
צנצנת מעוקרת

חותכים את הלימונים לפרוסות (מוציאים גרעינים)
ממלאים את הצנצנת שכבה של לימונים חתוכים ושכבה של מלח וחוזר חלילה עד שהצנצנת מלאה.
ממלאים את הצנצנת במיץ לימון עד שהלימונים כולם מכוסים במיץ. אני פורסת גם את הלימון שסחטתי ממנו מיץ ומוסיפה לצנצנת דוחסת את כל הלימונים בתוך הצנצנת שתהיה מלאה.
סוגרים במכסה אטום ושמים במקום מוצל וחשוך למשך יומיים עד שבוע.
כל פעם שלוקחים לימון כבוש שומרים שהמזלג יהיה נקי מרוק וליכלוך.
לאחר הפתיחה יש לשמור במקרר. יכול להישמר אפילו שנה.
אימוש אוהבת אותך.
הפוסט הבא שלי – קציצות דגים עם לימון כבוש
unnamed (9)