המטבח הלבן הוא קלאסיקה של אלגנטיות, ניקיון, ויוקרה. מטבחים לבנים הם הנמכרים ביותר בישראל ולא סתם. מטבח הוא חלל שמעצבים לשנים ארוכות ולבן הוא צבע על זמני שלעולם לא יצא מהאופנה.
מטבחי זיו הזמינו את בלוגרית האוכל של סלונה אורלי כהן מהבלוג "חיים וטעים" לבשל במטבח לבן עם דיטייל שיבולים בצבעי חיטה ואנחנו נהנים מקינוח לבן המורכב משכבת פודינק סולת, שכבת קצפת, פיסטוקים, קוקוס ומי ורדים. בכוסות אישיות או בתבנית, "לילות בירות" הוא קינוח לבן, טבעוני ויפה להפליא מהמטבח הערבי.
המרכיבים:
פודינג סולת:
• 1 ליטר חלב סויה
• 1 + 1/4 כוסות סולת
• 4 כפות סוכר
• 1 כפית קורנפלור
• 1 כפית מי זהר (מי פריחת הדרים)
שכבת הקצפת:
• 500 גרם קרם קוקוס – ששהה במקרר לפחות לילה קודם
• 2 אינסטנט פודינג וניל
• 2 כוסות חלב שקדים
שכבה עליונה:
• 200 גרם פיסטוק קלוף לא קלוי
• 50 גרם קוקוס קלוי
סירופ סוכר:
• 1 כוס מים
• 1 כוס סוכר
• 1 כף מיץ לימון
• כמה טיפות מי זהר
אופציונלי להגשה:
סירופ מי ורדים (כמו של מלבי)
אופן ההכנה:
פודינג סולת:
להכניס את כל המרכיבים של פודינג הסולת לסיר. להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה. חשוב לערבב כל הזמן למניעת היווצרות גושים.
לצקת את הפודינג לתבנית, או לכוסות הגשה אישיות, עד ל-1/2 מגובהן, ליישר ולהכניס למקרר להתייצבות לשלוש שעות.
שכבת קצפת: להקציף את מרכיבי שכבת הקצפת ולמרוח על שכבת הסולת. להחזיר לקירור
סירופ סוכר: לבשל בקלחת את הסוכר והמים. כשמבעבע, להוסיף את מיץ הלימון ומי הזהר. לצנן היטב.
לפני ההגשה, לקלות במחבת יבשה את הפיסטוקים, להעביר לקרש חיתוך ולקצוץ אותם.
לפזר את הקוקוס הקלוי ואת הפיסטוקים הקצוצים ע״ג הקצפת. להגיש את הקינוח עם סירופ סוכר או מי ורדים, לפי הטעם.
בתיאבון!
הפקה: צילום: שי אדם, סטיילינג: חגית ברנשטיין, עיצוב מטבח: לי מילא למטבחי זיו