לחשו – דייסה מרוקאית

דייסה מלוחה שמכינים מסולת, הרבה שום, זר כוסברה רענן וטעמה טעם גן עדן. צלחת ממנה וחסל לצינון ודי לשפעת

יש לי חיבה מיוחדת למרקים ולדייסות ובעיקר עם בוא החורף כמה שזה מרגיע, מחמם ומשביע. לרוב אני מכינה מגוון מרקים בשלל טקסטורות וצבעים לפעמים ברגע נוסטלגי אני מכינה דייסות ונזכרת בערגה בילדות של בוקר חורפי בחדרה ונזכרת בדייסת השוקו המתוקה שאבא היה מכין לנו חמש קעריות מלאות בדייסה של אהבה של אבי שיחיה, כמה שזה היה טעים, ותמיד זה הזכיר לי את הדובים. בצהריים ששבנו מבית הספר התחלנו את ארוחת הצהריים במרק מהביל, ואם היינו מקוררים או חולים ברור שזה היה מרק עוף או דייסת פלא שאימי הכינה בתוך דקות ספורות. חשבתם עד עכשיו שמרק עוף הוא האנטיביוטיקה? קבלו אנטיביוטיקה עתיקת יומין מהרי האטלס – את דייסת הפלא הסודית של המרוקאים – את ה-״לחשו״.

IMG_9757_optimized

את הטיול הבא שלי אעשה למרוקו, זה יהיה טיול שורשים, אני שומעת אנשים שחוזרים נפעמים מהחוויות והמראות שראו. אני תוהה לעצמי על העלייה ממרוקו הביאה איתה כל כך הרבה מתנות: משפחות ברוכות וילדים זה שמחה, קולינריה משובחת ורוחב לב, מימונה, חינה, חפלות ושפע של אוכל מכל הצבעים והטעמים, קוסקוס וטאז׳ינים נפלאים, עוגות, עוגיות ספינז', וכמובן המופלטה. איזה קולינריה נפלאה. וארכיטקטורה מרתקת כלים בדים וקאפטנים מהממים. אוהבת את העדה שלי.

IMG_9951_optimized

השבוע לקראת החורף אתן לכם מתכון לדייסה סודית שמרפאת חולים. אם הצטננתם או שאתם מרגישים קצת חולשה במרוקו מאמינים שלחשו הוא ממש תרופה. אתם חייבים לנסות. אמא שלי שתחייה מספרת שהיא זוכרת היטב את ילדותה במרוקו הקסומה ואת בוא החורף שהביא איתו ריחות ותבשילים שאמה -סבתא מזל היתה מכינה. בכל בוקר במקום קורנפלקס וחלב נהגה הסבתא שלי זכרונה לברכה להכין את דייסת הפלא ״לחשו״ דייסה שמורכבת מסולת, הרבה שום, זר כוסברה רענן וטעמה טעם גן עדן. צלחת ממנה וחסל לצינון ודי לשפעת ואתם מתמלאים בחום בגוף ובנשמה ואנרגיות וקדימה לבית הספר אליאנס במרקאש.

כששאלתי את דודה אסתר מה הסוד של הדייסה? היא אמרה לי שהדייסה הזאת זה הפניצילין של האמא המרוקאית – היא תרופה לכל: היא מרפאה את השפעת וקוטלת כל וירוס, הדייסה שמרגיעה את הגוף והנשמה, צלחת אחת ממנה ואתה בריא.

IMG_9958_optimized
לחשו: דייסת הפלא המרוקאית

המרכיבים:
2 ליטר מים
7 שיני שום
כוס סולת
כוס כוסברה קצוצה
5 כפות שמן
אבקת מרק עוף או ציר עוף
מעט מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
1. יוצקים את המים לסיר. כותשים את השום פנימה ומוסיפים כף מרק עוף (בינתיים לא ממליחים).
2. מוסיפים את השמן ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את הכוסברה וטועמים. אם חסר מלח מוסיפים מעט.
4. מוסיפים את הסולת בהדרגה ובעדינות, תוך כדי ערבוב. חשוב לערבב ללא הפסקה, כדי שלא ייווצרו גושים.
5. כשמסיימים עם הסולת מבשלים עוד 3 דקות, עדיין תוך כדי ערבוב. מגישים חם חם חם.

IMG_9996_optimized