לחמניות של שישי

לחמניות מושלמות בטעם, במרקם ובמראה כאלה שמכינים ביום שישי והבית מתמלא ריח של אושר – איך להכין צעד אחר צעד

DSC_0268למצרכים:

1 ק"ג קמח עם שמרים

100 גרם חמאה מומסת (לפרווה להחליף במחמאה)

300 סמ"ק חלב (לפרווה להחליף במים)

כ- 200 סמ"ק מים (חשוב מאוד לשים לב להוראות!)

1 ביצה

130 גרם סוכר

1 כף מלח

למריחה מעל:

1 ביצה

3 כפות חלב

שומשום/פרג/שיבולת שועל

להכנה:

1. בקערת המיקסר עם וו לישה לשים את כל החומרים היבשים (קמח שמרים+סוכר+מלח).

2. להוסיף ביצה, חלב, חמאה מומסת ולהתחיל להפעיל את המיקסר.

3. חשוב לראות את מצב הבצק. להתחיל להוסיף מים באטיות עד שנהיה בצק אחיד, לא דביק שנפרד מדפנות המיקסר. ללוש כ- 4 דקות.

4. לשים במקום חמים עד שיתפח ויכפיל את נפחו.

5. לאחר התפיחה, לרפד תבנית בנייר אפיה וליצור עיגולים מהבצק (אם יש משקל לשקול 70 גרם כל כדור – נורא כיף שכולם אחידים במראם ובגודלם).

6. בקערית קטנה לקשקש ביצה עם חלב ולמרוח על כל לחמנייה, מעל לבזוק שומשום (או מה שבוחרים) ולהניח להתפחה במקום חמם עד שהלחמניות יכפילו את גודלן.

7. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 30 דקות או עד שיזהיבו.

 

 

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב