לחמניות שוקולד מצופות שוקולד או סופגניות אפויות

רוצה שהבית יתמלא בריח מתוק של מאפה? ההכנה קלה ופשוטה והתוצאה נפלאה. אפשר להכין גם יחד עם הילדים

אני לא אוהבת סופגניות, אבל מאוד אוהבת את חנוכה, אז החלטתי לפנק את המשפחה עם מאפה שמרים דמוי סופגניות. גם יותר בריא – אפוי ולא מטוגן וגם עושה חשק לעוד. חנוכה הוא רק תירוץ. כמובן שמתאים לכל השנה.
הכנתי צ'יק-צ'ק בצק עם כל התוספות ושמתי בצד לתפיחה. אחרי שתפח הזמנתי את הבנות להצטרף אליי למלאכת הגלגול. תוך זמן קצר הבית התמלא ריחות משכרים. רוצים גם? ההכנה מהירה ופשוטה והתוצאה נפלאה.
promo_long

לחמניות שוקולד מצופות שוקולד

מצרכים:
לבצק:

1 ק״ג קמח שמרים אסם
1/2 כוס סוכר
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן
2 ו-1/2 כוסות מי ברז
160 ג׳ שוקולד צ׳יפס – אני השתמשתי בחצי מהכמות בשוקולד צ׳יפס מריר ובחצי בשוקולד צ׳יפס לבן, אבל אפשר רק מריר או רק לבן
.
לציפוי שוקולד:
7 כפות קקאו
7 כפות סוכר
7 כפות חלב
70 גרם חמאה
.
למריחה על כדורי הבצק :
4 חלמונים טרופים

IMG_3672

אופן ההכנה:
.
1. שמים בקערה את המצרכים לבצק, בלי השוקולד צ'יפס.
2. לשים את הבצק בקערה עד שנוצר בצק רך. (אם הוא מעט נוקשה, אפשר להוסיף עוד מעט מים, אם הוא רך מידי אפשר להוסיף עוד מעט קמח).
3. מוסיפים את השוקולד צ'יפס וממשיכים ללוש עד שכל השוקולד נטמע בבצק.

IMG_3660

4. מכסים את קערת המערבל במגבת ומניחים לתפוח כ-3/4 שעה עד שעה.
5. לאחר התפיחה מוציאים את הבצק למשטח מקומח (בקמח רגיל) ולשים עד הוצאת כל בועות האוויר כ-5 דקות.
6. מרפדים 2-3 תבניות של התנור בנייר אפיה, מקמחים את הידיים וקורצים חתיכת בצק קטנה (חשוב לקמח את הידיים, כדי שהבצק לא ידבק לידיים. בכל פעם שהמגע של הבצק עם הידיים דביק – מקמחים שוב את הידיים).
7. יוצרים כדור ומניחים בתבנית.
8. ממשיכים באותה דרך עד סיום הבצק. חשוב להקפיד על מרחק של כ-2 ס”מ בין הכדורים, כדי שלא ידבקו זה לזה אחרי התפיחה.

IMG_3662

9. מורחים על כדורי הבצק את החלמונים הטרופים ומחכים להתפחה עוד 10-15 דקות.
10. מכניסים את התבניות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 10-15 דקות עד שהכדורים זהובים.

IMG_3666

11. מוציאים מהתנור ומניחים ללחמניות להתקרר.
אפשר להנות מלחמניות השוקולד גם בלי ציפוי, אבל אם רוצים לשדרג אותם, מומלץ לצפות בשוקולד :
12. שמים את כל מצרכי ציפוי השוקולד בסיר קטן וממיסים על אש קטנה. מקפידים לערבב כל הזמן, עד להמסת כל הגושים. מורידים מהאש. נזהרים לא להרתיח את הקרם.
13. מעבירים לקערית קטנה ועמוקה.
14. טובלים את החלק העליון של הלחמניה בקרם השוקולד ומניחים חזרה בתבנית עד להתקשות הציפוי.

IMG_3671

15. ממשיכים באותה דרך עד שמצפים את כל הלחמניות.
בתאבון וחג שמח !