מה עושים כשמתחשק המבורגר עסיסי בלחמניה רכה…עננית כזו
אוף חומרים להמבורגר יש תמיד אז לשתי והכנתי
לחמניות בשבת? איפה בדיוק…
אז מכינים נו …הכי כיף
מקילו וחצי קמח
,50 גרם שמרים טריים בקוביה,
ספל סוכר (שקוף של תה)
כף גדושה מלח שולחן פשוט בלי פלצנות…
2 כוסות חד פעמיות שמן -אני השתמשתי בתירס,
3/4 ליטר מים חמימים .
להמיס את השמרים בכוס מים חמימים עם כף מהסוכר
כשתוסס ללוש עם שאר החומרים בקערה גדולה .
הלישה חייבת להיות טובה וארוכה לפחות מספר דקות כדי לפתח היטב גלוטן .
להתפיח פעמיים ואז לחתוך וליצור לחמניות בצורה שרוצים
אפשר להבריש בביצה טרופה במים
אני מעדיפה הברשה בשמן
אגב , מאותו בצק הכנתי גם פוקצ'ה עילאית .
התענגתי באותה שבת מהמבורגר בלחמניה ותוספות …