לחמניות רכות כעננים להמבורגר

בחורה עם מחשב נייד

 

לחמניות רכות להמבורגר

מה עושים כשמתחשק המבורגר עסיסי בלחמניה רכה…עננית כזו

אוף חומרים להמבורגר יש תמיד אז לשתי והכנתי

לחמניות בשבת? איפה בדיוק…

אז מכינים נו …הכי כיף

מקילו וחצי קמח

,50 גרם שמרים טריים בקוביה,

ספל סוכר (שקוף של תה)

כף גדושה מלח שולחן פשוט בלי פלצנות…

2 כוסות חד פעמיות שמן -אני השתמשתי בתירס,

3/4 ליטר מים חמימים .

להמיס את השמרים בכוס מים חמימים עם כף מהסוכר

כשתוסס ללוש עם שאר החומרים בקערה גדולה .

הלישה חייבת להיות טובה וארוכה לפחות מספר דקות  כדי לפתח היטב גלוטן .

להתפיח פעמיים ואז לחתוך וליצור לחמניות בצורה שרוצים

אפשר להבריש בביצה טרופה במים

אני מעדיפה הברשה בשמן

אגב , מאותו בצק  הכנתי גם פוקצ'ה עילאית .

התענגתי באותה שבת מהמבורגר בלחמניה ותוספות …

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.