לחמניות ריבה אוסטריות buchteln

IMG_2121_800x533

בטיסה חזרה לארץ הקרינו סרטון על וינה , על המסעדות וסצינת האוכל.

וינה היא עיר יפה וסצינת האוכל בה נהדרת.

יש לה שוק אוכל מטורף ומסעדות נפלאות.

אבל מה שתפס לי את העין הם הלחמניות הנהדרות האלה .

בnotes שלי הוספתי שורה ״לחמניות אוסטריות – buchteln – לנסות״.

ניסיתי ונפגעתי.

IMG_2102_800x533

מה

1/2 כוס חלב

2 חלמונים מביצים בינוניות

כף גדושה של שמרים יבשים

50 גרם חמאה רכה בחום החדר

2 כוסות קמח לבן

1/2 כוס סוכר

קורט מלח

2-3 כפות ריבת שזיפים, תותים או משמש עדיף ביתית

(בהמשך יש לינק לריבת תותים ביתית)

לאפיה: 50 גרם חמאה מומסת.

IMG_2105_800x533

איך

לקערת מיקסר יש להוסיף קמח מנופה, סוכר, שמרים, ביצה

וחמאה רכה  ומתחילים לערבל.

מוסיפים את החלב ומערבלים בערך כ-10- דקות.

לקראת הסוף להוסיף את המלח.

הבצק רך ודביק, לא להיבהל.

במרית לרכז את הבצק לכדור אחד אחיד ולשמן קערה אחרת, להעביר את הבצק להתפחה.

ביום חם הבצק ייתפח יחסית מהר, אפשרי גם להתפיח כל הלילה במקרר.

כשהבצק תפח והכפיל את נפחו יש לחלק ל-12 כדורים.

אם צריך, מקמחים את משטח העבודה.

לפתוח , עם הידיים, את הכדור על משטח עבודה ולתוך מרכז העיגול להוסיף בערך 1/2 כפית מהריבה.

לצבוט את קצוות הבצק ולסגור אותו לעיגול שלם, להדק שהריבה לא תברח.

לתבול בחמאה המומסת ולהניח בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.

להניח כשתפר נמצא למטה.

להתפיח שוב עד שמכפיל את עצמו.ֿ

לאפות ב-180 מעלות בערך 35 דקות עד שמשחמים.

נפלא.

IMG_2132_800x533

מתכון לריבת תותים ביתית 

http://saloona.co.il/fannyrothstein/?p=2444?ref=blog_main

IMG_2487_800x533