לחמניות קטנות במילוי אוכמניות – גדולתם של הדברים הקטנים

פרח קטן שנקטף מהגינה מביע יותר מזר פרחים יוקרתי

ולחמניות קטנות במילוי אוכמניות הן לפעמים מיוחדות יותר משפע עוגות מעוצבות ויוקרתיות.

בחורה עם מחשב נייד

יש משהו מופלא בדברים הקטנים שבחיים.

מילה אחת יכולה לשמח,חיוך אחד קטן יכול לגרום לאדם אחר לחייך, נגיעה אחת קטנה יכולה להתחיל סיפור אהבה.

לא צריך ארמון כי גם בבית קטן אפשר להכניס אהבה וחום ולעיתים , שקל אחד קטן שווה כמו מיליון.

פרח קטן שנקטף מהגינה מביע יותר מזר פרחים יוקרתי

ולחמניות קטנות במילוי אוכמניות הן לפעמים מיוחדות יותר משפע עוגות מעוצבות ויוקרתיות.

מצרכים:

1/2 ק"ג קמח

100 גר’ חמאה או מרגרינה מומסת

1 ביצה

1 כף מלאה שמרים יבשים

1/2 כוס סוכר

2 כוסות מיים פושרים

1 קופסה  מלית אוכמניות

סירופ סוכר:

1.5 כוסות סוכר

1כוס מיים

כף סירופ מייפל או כף דבש

בסיר קטן מביאים לרתיחה,מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דק’ עד שמסמיך והופך לסירופ.להסיר מאש ולהניח לצינון.

הבצק:

בקערה גדולה שמים את כל החומרים ומתחילים ללוש עד קבלת בצק אחיד,רך ומעט שומני. (כ-10 דק’ לישה בידיים).

מקמחים את הקערה,מניחים את הבצק ומכסים במגבת.

משאירים לתפיחה של חצי שעה.

כעבור כחצי שעה לשים שוב את הבצק לכמה רגעים להוצאת אוויר ומניחים שוב להתפחה של עוד חצי שעה.

מחממים תנור ל180 מעלות.

על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק.

בעזרת כוס או ספל קורצים עיגולים ובתוך כל עיגול מניחים כפית מלית אוכמניות.

מחברים בעדינות את קצוות העיגול ומגלגלים בידיים לצורת לחמניה.

מניחים על תבנית עם נייר אפייה.

מברישים בביצה טרופה ואופים כ 20-25 דקות עד שהלחמניות זהובות.

מייד עם הוצאתן מהתנור מכסים אותן במגבת עבה ל 5 דקות.

מורחים בנדיבות סירופ סוכר על הלחמניות.

ניתן להקפיא אותן להפשיר ברגע שמתחשק.

אהבתם את המתכון והכנתם אותו? צלמו והעלו לדף סלונה אוכל

בקרוב יהיו פה מתכונים נוספים עם אוכמניות כדי להישאר מעודכנים לחצו על עקוב אחרי למעלה מצד שמאל ועדכוני הבלוג יגיעו ישירות למייל