לחמניות קוטג' וצימוקים בצ'יק

לחמניות צימוקים וגבינה -בוייקוס מתוקים

הן פשוט רכות וטעימות וילדים לא מפסיקים לנשנש אותן וכך יצא שהמצאת העשור שלי הפכה לנכס.

הוזמנו דרלינג ואנוכי .סבא וסבתא לגן של ג'ולי.

הגן של איתני הקטן והיפה שלי -מאור עני .הנככד האהוב שלנו  ,ליום המשפחה עם סבא וסבתא .

הודיעוני שצריך להביא מאכל לארוחת בוקר .נו טוב .

חפרתי וחפרתי מה נביא שהילדים יהנו ממנו .מתוק? מלוח?

החלטתי על משהו באמצע ואת הבוייקוס המנצחים שלי הפכתי למתקתקים .

אבקת הסוכר מעל קונה תמיד ילדים והיידה נלך להכין.

בסופו של דבר לא נותר פירור מתבנית שלמה שהבאתי איתי .

לכו להכין גם ותודו לי .

הן לקטנים ולגדולים ויחד עם משקה חם יש ארוחת בוקר מזינה בלי כמעט מאמץ.

הכל בקערה גדולה אחת .

צריך –

500 גרם קמח תופח או רגיל עם 2 שקיקי אבקת אפיה .

3 ביצים גדולות,

150 גרם חמאה נמסה

1 מיכל קוטג'

1 מיכל שמנת חמוצה

כוס חד פעמית קטנה לשתיה חמה מלאה בסוכר .

2 שקיקי סוכר וניל

קליפה מגוררת  מלימון – כף אחת מלאה

חופן גדול צימוקים  ,אפשר גם פתיתי שוקולד .

בכף גדולה מערבבים הכל שיהיה אחיד .

צריך לצאת בצק דביק וזה הכי הכי .

בידים לחות  יוצרים לחמניות קטנות ומניחים ברווחים כי הן תופחות.

אפשר לפזר שומשום או מה שאוהבים . בשלי לא פיזרתי מאומה כי איבקתי באבקת סוכר .

אופים בתנור חם 180 מעלות כ-30 דקות שהלחמניות יזהיבו .

מקררים מעט ומאבקים באבקת סוכר .

להניח במרכז השולחן ולצפות איך הן נעלמות להן .

תהנו אהובים שלי . הכל באהבה.

ראוי לציין שקבלתי והשתמשתי בקמח הפרימיום של שופרסל שמצוי באריזה אטומה ולא צריך לנפות .

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.