לחמניות קוואקר, גבינות, גרעינים וזיתים

לא מזמן, לפני 40 שנים אמי הייתה מבשלת לי דייסה (אז היא לא הייתה סבתא…) דייסת סולת מבושלת כמו יציקה וממותקת בסוכר וקמצוץ קינמון . השנים חלפו ודייסת הסולת עדיין נשארה בתודעה אבל למדנו שאפשר ורצוי לבשל דייסות גם משיבולת שועל (קוואקר) הידועה כדגן על העשירה ומלאה בסיבים תזונתיים , מינרלים וחלבונים.  קיבלתי להתנסות קוואקר של QUAKER  (לא, לא הכנתי שדייסה ) שאיתו אפשר להכין אין ספור מתכונים טעימים ומיוחדים. בחרתי לאפות לחמניות גבינה וגרעינים המתאימות לנשנוש, ארוחת ערב, בראנץ' נחמד וגם לשבועות הממשמש ובא.

10458590_10153239730356280_6099473281502933512_n

 

לחמניות גבינה עם גרעינים וזיתים:

החומרים: 

2 כוסות קמח

1/2 כוס קוואקר

200 גרם חמאה מומסת

2 כפות גרעיני דלעת קלופים

2 כפות גרעיני חמניה קלופים

170 גרם גבינת קשקבל מגורדת

120 גרם גבינת צ'דר מגורדת

1 מיכל קוטג'

3 ביצים

מלח, פלפל שחור גרוס, שומשום לזריה

חופן זיתים ירוקים ללא הגרעין

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את הקמח, הקוואקר, הגרעינים ואת הגבינות, בקערה נפרדת שמים את הקוטג', החמאה המומסת ואת הביצים מערבבים היטב ומוסיפים לחומרים לקערת הקמח . מערבבים ומאחדים את כל החומרים ויוצרים מהעיסה כדורים בגודל כדור פינג פונג ומשטחים אותם. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ונועצים זית באמצע, זורים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים עד הזהבה.

10906114_10153239730531280_5387363293299454704_n

 

בתאבון 🙂