לחמניות, פיראוס ושום השילוש טעים

בחורה עם מחשב נייד

 

8073c6a5-dd80-4d46-a0e3-67e33ddf0e2b

עולם האפיה מלא במתכונים כשחלקם הם רפליקות לא מדוייקות ואחרות הן פרי מוחם הקודח של חובבי המטבח הקונדיטורים והשפים.

במשלוח האחרון שהגיע מתנובה הייתה בין היתר גם  אריזה של גבינת פיראוס 5%. מה כבר ניתן להכין עם גבינת פיראוס ? הרשת מלאה במיני כיסונים שונים המלאים בפיראוס ודומותיה ולי לא התחשק להתפלפל עם המתכונים האלה.  לכן, החלטתי להפעיל את הסו שפית שלי האחראית על אפיה בבית וזה מה שיצא –

לחמניות עם פיראוס וחמאת שום וזה טעים !

1/5 קילו קמח

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

1 כוס מים פושרים (יתכן שיהייה צורך להוסיף)

1/4 כוס שמן זית/קנולה

אריזה של גבינת פיראוס 5% מפוררת

*אין טעות, אין מלח בבצק

לערבל את הקמח השמרים והסוכר, להוסיף את המים כשמתגבש הבצק להוסיף את השמן והגבינה. להמשיך לערבל עוד כ 5 דקות.

הבצק אמור להיות מעט דביק לכן אם יש צורך להוסיף מעט מים ולהתפיח עד שמכפיל את גודלו.

לקמח את הידיים וליצור עיגולים, להניח אותם עם מעט רווח ביניהם. להתפיח שוב.

בזמן שהלחמניות תופחות להכין את חמאת השום.

חמאת שום –

100 גרם חמאה

4 שיני שום כתושות.

להמיס את החמאה במחבת להוסיף את השום ולהמשיך על אש נמוכה עד שריח של שום מתפשט לו בבית והשום מעט מחליף צבע – לשים לב שהשום לא יהפוך כהה !

למרוח על הלחמניות.

לאפות בחום של 180 מעלות כחצי שעה.

אוי כמה שזה טעים.

בתיאבון 🙂