לחמניות מתקתקות ומעודנות.

לחמניות מעודנות ומתקתקות
לחמניות מעודנות ומתקתקות
לחמניות מעודנות ומתקתקות

לחמניות מתקתקות 1

הגענו הביתה דרלינג ואנוכי אחרי שהיה בבית חולים .

לחם בבית יוק ומבול המבולים בחוץ .

קמח תמיד יש בבית והפעם קמח לבן ועדין של הטחנות הגדולות שאני אוהבת .

היידה הולכים לאפות אמרתי לעצמי .

והקור מה איתו ? איך יתפחו לי כך מהר?

שפתתי סיר מרק על הגז .

בקערה גדולה הנחתי את המצרכים שלי ולשתי בצק רך ונעים ואת הקערה שלי ליד במקום החמים הזה והשמרים החלו את עבודתם .איזה כיף למצוא בצק נעים רך ותופח ומעלה בועות אחרי שעה כבר.

לכו להכין .לושו כשמגיעים מהעבודה – 10 דקות של השקעה ולארוחת הערב יהיו לכם כאלו טעימות.

 

המצרכים –

500 גרם קמח לבן ועדין .

כף וחצי שמרים יבשים מומסים בתוך 200 מיל מים חמימים וכף סוכר חום בהיר .

3 כפות סוכר חום בהיר .

חצי כוס ח.פ שמן חמניות ועוד מעט למריחת הבצק שלא יתיבש לנו בקערת ההתפחה.

1 ביצה גדולה

מים נוספים כמה שתופס.

למריחה 1 ביצה קטנה טרופה היטב .

לפיזור שומשום או מה שאוהבים.

ההכנה-

בקערה גדולה לשים בצק רך ונעים .

מורחים אותו במברשת במעט שמן חמניות והופכים בקערה מורחים גם חלק עליון כך נשמרת לחות הבצק ואין קרום כהה.

מכסים את הקערה ומניחים אותה במקום חמים לתפיחה .כשתפח אחרי שעה מורידים נפח ולשים שוב.

מגלגלים לנקניק עבה ואותו מרדדים ליריעה מרובעת לא דקה,משהו כמו 2 ס"מ  ומגלגלים לגלילה עבה שאותה פורסים באלכסון לפרוסות עבות ואת הקצה מדביקים בביצה טרופה שממנה גם מורחים את הלחמניות שלנו לאחר הנחתן ברווחים על נייר אפיה בתבנית התנור .

מפזרים שומשום .

מתפיחים שוב שיכפילו גודלן .

אופים בטורבו 180 מעלות כ-25 דקות .

שזה טעים אין אפילו מילים.

הקמח בו השתמשתי הוא קמח לבן בהיר של הטחנות הגדולות .

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.