לחמניות מתוקות

לחמניות מתוקות מתוקות ממש כמו עוגה.טעם של ילדות.

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה

"א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו.

לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק ידעתי בדיוק איזה טעם אני אשחזר. את טעם הלחמניות המתוקות של סבתי שהיו עשירות בציפוי סירופ סוכר. אמרתי והצלחתי והנה המתכון הכמעט מקורי של סבתא קלרה שלי.

1 ק"ג קמח

150 גר' חמאה רכה מאוד

2 ביצים

2 כפות שמרים יבשים (או 50 גר' טריים)

כוס סוכר

2-3 כוסות מיים פושרים

סירופ סוכר:

1.5 כוסות סוכר

1כוס מיים

כף סירופ מייפל (לא חובה)

בסיר קטן מביאים לרתיחה,מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דק' עד שמסמיך והופך לסירופ.להסיר מאש ולהניח לצינון.

בקערה גדולה שמים את כל החומרים ומתחילים ללוש עד קבלת בצק אחיד,רך ומעט שומני. (כ-10 דק' לישה בידיים).

מקמחים את הקערה,מניחים את הבצק ומכסים במגבת.

משאירים לתפיחה של חצי שעה.

כעבור כחצי שעה לשים שוב את הבצק לכמה רגעים להוצאת אוויר ומניחים שוב להתפחה של עוד חצי שעה.

-מחממים תנור ל180 מעלות.

לוקחים  מהבצק חתיכות קטנות ומגלגלים לצורת נקניק ( כ5-10 ס"מ אורך).

כל שני 'נקניקים' כאלו מלפפים זה בזה לצורת בורג ,סוגרים לעיגול ומהדקים את הבצק.

בתבנית גדולה שעליה נייר אפייה מניחים את הלחמניות להתפחה של עוד כ 5 דק'.

מברישים בביצה ואופים כ 20-דק' עד שהלחמניות מזהיבות יפה.

מיד עם הוצאתן מהתנור מכסים אותן במגבת עבה ל-10 דק'.

בעזרת מברשת מורחים בנדיבות רבה וכמה פעמים כל לחמניה בסירופ סוכר.

*אם מעוניינים להקפיא את הלחמניות מוטב להקפיא ללא הסירופ. כשרוצים להשתמש מוציאים מהמקפיא ומפשירים בטמפ' החדר,מכינים מעט סירופ ויוצקים כשהן מופשרות.

האָבן אַ גוט וואָך אַלעמען- שבוע טוב לכולם.