את הלחמניות הללו הכנתי לסופי שלי .
אחת ויחידה שהמחלה הארורה החלישה אותה והיא חייבת אוכל בריא .
הלחמניות מתקתקות ועדינות עם חמוציות ופקאן
החמוציות הן ללא סוכר מוצר חדש ומובחר של חברת "מיה" ומתאימות לי כמו כפפה ליד (אני חולת סכרת הרי).
הן לחות וטעימות מאוד.
תכף ט"ו בשבט ואפשר להכין איתן המון מטעמים .
בואו נלך להכין יחד –
500 גרם קמח מלא
כף גדושה שמרים יבשים
50 גרם סוכר קנים
חצי כפית קינמון
100 מיל שמן חמניות
כוס מידה מים חמימים
2 ביצים בינוניות
100 גרם חמוציות מיובשות ללא סוכר של חברת מיה
טיפ לטבעונים – תסירו מהמתכון ביצים ותוסיפו כוס תפוחים מרוסקים בפומפיה או…מקופסת שימורים ללא סוכר
ההכנה-
לשים בצק נעים מכל החומרים ומוסיפים לבסוף את החמוציות .
מתפיחים שיכפיל נפח .בחורף יקח יותר זמן אבל לא להאיץ התפיחה כי כך הן יהיו רכות מאוד
לחלק הבצק לגודל הרצוי .
את שלי הנחתי בתבניות מאפינס
מתפיחים שוב ואופים .
להדליק תנור שיתחמם איתן יחד ויגיע ל160 מעלות למשך כ-25 דקות
לבדוק שנאפו ועם צאתן מהתנור למרוח אותן במברשת במעט דבש טהור שימס וימתיק אותן מעל.
תגישו עם חמאה טובה ותה בערב קר של ט"ו בשבט ותתענגו עם הילדים או לבד שלא יגנבו לכם אותן.
חג שמח !!!