לחמניות ממולאות תפוחי אדמה

תפוחי אדמה שנשארו מארוחת הצהריים של אתמול הפכו היום למלית ללחמניות ובתוספת רוטב,בכלל חגיגה!

בחורה עם מחשב נייד

אוכל לא זורקים ומה שנשאר מהיום יהפוך למשהו אחר מחר.

כך קרה שתפוחי אדמה צהובים שהכנתי השבוע ונשאר מהם הרבה הפכו למילוי ללחמניות והלחמניות בעצמן הפכו לארוחה. קצת רוטב מעל והנה לכם ארוחה לתפארת.

מלית תפוחי אדמה:

5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

1 בצל קטן קצוץ

כף שמן

חופן פטרוזיליה קצוצה

חצי כפית כורכום

מלח פלפל לפי הטעם.

לחמם את השמן בסיר ולהזהיב את הבצל.

להוסיף את קוביות תפוחי האדמה והכורכום ולטגן כ 5 דקות תוך ערבוב.

להוסיף מיים רותחים עד גובה תפוחי האדמה,לתבל במלח ופלפל להביא לרתיחה ולבשל כחצי שעה עד להתרככות.

להוסיף את הפטרוזיליה לערבב ולהסיר מהאש.

לקרר היטב את תפוחי האדמה ובעזרת מזלג למעוך אותם.

את כל זה אפשר להכין מראש.

לחמניות:

3 כוסות קמח

1 כוס מיים פושרים

כף שמרים יבשים

1/4 כוס שמן

כפית שטוחה מלח.

לשים בקערה את הקמח,שמרים שמן ולערבב.

להוסיף את המיים לערבב ולהוסיף את המלח.

להתחיל ללוש עד קבלת בצק רך ונעים (אם יש צורך להוסיף מדי פעם מעט קמח). (לישה של 5 דקות בערך).

להניח את הבצק בקערה,לכסות ולשים להתפחה במקום חמים לחצי שעה.

לחמם תנור ל190 מעלות.

לחלק את הבצק לשני חלקים.

לרדד כל חלק למלבן דק ולקרוץ (בעזרת קערית למשל) עיגולים.

במרכז כל עיגול בצק להניח ממלית תפוחי האדמה.

לסגור את הבצק סביב המלית ולגלגל לצורת לחמניה.

בתבנית עם נייר אפיה להניח את הלחמניות,להבריש בביצה טרופה ולפזר סומסום.

לאפות כ-20 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.

מיד כשהן יוצאות מהתנור לכסות אותן ל 5-7  דקות במגבת עבה.

ניתן להכין גם בצורת מאפה ארוך כמו בתמונה.

אם הכנתם למשל תבשיל כלשהו עם רוטב,ניתן לצקת מעט רוטב על הלחמניה והנה לכם שדרוג לארוחה.