לחמניות ממולאות שוקולד ודובדבנים

לחמניות רכות במילוי מפתיע של שוקולד ודובדבנים

בחורה עם מחשב נייד

יולי 2014  תכניות לחופש התבטלו בזה אחר זה. ימים של בית,ימים בלי הרבה מילים ועם תפילה חרישית לשובם של חיילנו בשלום לביתם. זמן לתת לבצק לדבר.

לחמניות שמרים במילוי מפתיע של שוקולד ודובדבנים שתשמחו מאוד להכין ולשלוח לחיילים שלנו.

נתחיל בהכנת קרם שוקולד:

בסיר קטן נשים 3 כפות מלאות קקאו,50 גר' שוקולד מריר (חצי חבילה) שבור לקוביות, 5 כפות סוכר וחצי כוס מיים (כוס חד פעמית לשתיה קרה)

נביא את הכל לרתיחה על אש בינונית תוך ערבוב. כשהכל נמס ומעט מבעבע נוריד את הסיר מהאש ונוסיף 50 גר' חמאה או מחמאה ונערבב עד המסתה.

נניח לקרם להתקרר בצד.

כשהקרם התקרר מעט נכניס לתוכו כ- 20 דובדבנים שהוצאנו מהם את הגרעין ונערבב.

נכין גם סירופ סוכר: 1 כוס סוכר 1 כוס מיים 1 סוכר וניל. להביא הכל לרתיחה על אש בינונית ולצנן.

מצרכים לבצק: המידות הן בכוס זכוכית רגילה עם ידית

500 גר' קמח ( כ-4 כוסות מלאות)

3/4 כוס סוכר

1 ביצה

100 גר' חמאה או מחמאה רכה מאוד

רבע כפית שטוחה מלח

1 כוס מיים מהברז ונכין בצד עוד כוס

1.5 כפות שמרים יבשים

נשים בקערה קמח,שמרים,סוכר ונערבב. נוסיף את הביצה והחמאה נערבב מעט ונוסיף כוס מיים ואת המלח.

נתחיל לערבב הכל לקבלת בצק. אם התערובת יבשה להוסיף עוד מעט מיים. לי יוצא בד"כ כוס ורבע של מיים סה"כ.

נלוש את הבצק היטב כ 7 דקות עד שהוא רך,עדין ואחיד.

נשים בקערה, נכסה במגבת ונניח להתפחה של 3/4 שעה.

נחלק את הבצק ל 8 כדורים (כן,אלה לחמניות גדולות יחסית כדי שיהיה מקום לדובדבנים)

כל כדור בצק נרדד לעיגול. נמרח כשתי כפיות מקרם השוקולד והדובדבנים על הקצה הקרוב אלינו ונגלגל לצורת לחמניה ארוכה. את הלחמניה הזו נגלגל שוב לצורת שבלול.

נניח את הלחמניות על תבנית עם נייר אפיה להתפחה נוספת של 10 דקות ובינתיים נחמם תנור ל 190 מעלות.

נמרח ביצה טרופה על הלחמניות ונאפה כ – 20 דקות עד שהן מזהיבות.

מיד עם הוצאתן מהתנור נכסה אותן ל-5 דקות במגבת עבה.

נסיר את המגבת לנמרח סירופ סוכר בנדיבות.

כשהלחמניות קרות אפשר לבזוק אבקת סוכר.

ניתן להכין גם בצורת עוגה. לחלק את הבצק לשלושה חלקים,לרדד כל חלק לעיגול למרוח מקרם השוקולד ולגלגל לרולדה.

לחמניה קרוב

לחמניות– קטגוריה בבלוג בה מבחר לחמניות טעימות

לחמניה ושלמה

ובצורת עוגה

עוגה