לחמניות מגולגלות מקמח מלא מועשר

לחמניות מגולגלות

לחמניות קמח מלא

כבולגריה אני מכורה ללחמים מכל הסוגים .

ריח הלחם הנאפה בתנור מזכיר לי ילדות בה סבתא שלי לשה בידיה החזקות בצק ואופה לחם ולחמניות אווריריות ורכות

היו קמחים פשוטים .לבן והכהה שממנו אפו "לחם שחור"

היה גם פומפרניקל שהייתי מכורה לו והיה "לחם חי"

הלחמים השונים היו יקרים וכמעט לא היה להם דורש .

היום עם פיתוחים שונים ניתן לקנות קמחים מופלאים מסוגים שונים ולאפות בבית .

בשבת לפני האחרונה נותרנו ללא לחם בבית .

יופי אמרתי לעצמי

סיבה טובה להשתמש בקמח המיוחד שקבלתי לנסותו .

"קמח לחם מלא 100%".של "הטחנות הגדולות של א"י"

הקמח מיוצר מחמישה סוגי חיטה שונים באיכות גבוהה שנבחרו בקפידה, וגרעיניהם נטחנו בשלמותם. לקמח המלא ערכים תזונתיים ובריאותיים גבוהים, שכן הוא מכיל 100% מהסובין שבגרעין החיטה העשיר בסיבים תזונתיים. כמו כן הקמח המלא הוא מקור מצוין לסידן, ברזל, סלניום, אשלגן, ויטמינים מקבוצה B, ויטמין E ועוד.

ייחודו של קמח הלחם המלא הוא שבנוסף להיותו מלא 100%, הוא מועשר בגלוטן, כך שהלחמים והמאפים שנאפים ממנו מלאים ועשירים בערכים תזונתיים, וגם אווריריים ובעלי נפח רב.

הלכתי למטבח והכנתי לנו לחמניות אווריריות ורכות באיכות מעולה .

הלחמניות תפחו להן היטב עקב הגלוטן שהוסף לקמח ונותרו רכות גם למחרת .

צריך-

1קילוגרם קמח לחם מלא 100%

2 כוסות ח.פ  קמח לבן

כוס קטנה חד פעמית לשתיה קרה מלאה בסוכר

באותה הכוס למלא שמן זית מאיכות טובה (1 כוס)

1 כף מלח רגיל גדושה

1 כף זרעוני קימל (אפשר בלי)

2 כפות שמרים יבשים או שקיק שמרית –שמרים טריים

שקיק משפר אפיה .מגיע עם השמרית או לבד.

מים חמימים בערך חצי ליטר . להתחיל עם 300 מיל ולהמשיך לכמה שצריך ליצירת בצק נעים לעבודה(תלוי במגז האויר ובלחות הקמח)

למריחה-ביצה טרופה במעט מים

שמן זית.

ההכנה-

בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים

מוסיפים את הנוזלים כולל השמן

לשים בצק נעים לעבודה .

מניחים בקערה מורחים במעט שמן שלא יווצר קרום .

מכסים בניילון נצמד או מגבת ומניחים לתפוח .

כשהכפיל נפח ללוש שנית וכך עוד פעם.

בפעם השלישית מרדדים מחצי מהבצק עלה מלבני בעובי כסנטימטר.

מורחים אותו במברשת בשמן זית  ומשאירים שוליים ללא שמן ואותם מורחים בביצה  שתשמש כדבק כך הגלילה תשמור צורה .

מגלגלים לגלילה ארוכה .

בסכין חדה פורסים לפרוסות של 2 ס"מ כל אחת. הן עוד תתפחנה לא צריך עבה יותר .

מסדרים על נייר אפיה משומן .

מברישים בביצה טרופה .

מי שאוהב שיפזר גרעינים למיניהם,פרג או כל אפשרות אחרת שאוהבים.

מתפיחים בתנור עצמו עד שיכפיל נפח ואופים על 180 מעלות בין 20 ל 30 דקות שהלחמניות תזהבנה .

מקררים מעט וזוללים עם חמאה או מה שמתחשק.

לי מתאים כוס תה ,חמאה וריבה .

הללויה.

ראוי לציין ששמן הזית התקבל משופרסל לנסותו

והקמח של  "הטחנות הגדולות של א"י"

שניהם איכותיים מאוד ומומלצים מאוד .

 שמן זית

הטחנות הגדולות של ארץ ישראל   קמח לחם מלא 100%

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.