לחמניות לפסח- מתכון מנצח

כבר כמה שנים רצופות שהן מלוות אותנו בכל פסח
לפעמים קטנות ,לפעמים כבייגל'ס,לפעמים גדולות לסנדווי'ץ

אני אישית הכי אוהבת אותן כלחמניות ביס
שאפשר לנשנש בין לבין ולא להתמלא מדי

לחמניות לפסח

אז מה צריך?

140 גרם (כוס) קמח תפו"א
280 גרם (2 כוסות) קמח מצות
50 גרם סוכר(בערך רבע כוס)
6 ביצים
2 כוסות מים (480 מ"ל)
3/4 כוס שמן (180 מ"ל)

איך מכינים?

מרתיחים בסיר את המים והשמן, לאחר הרתיחה מכבים את האש
ומוסיפים לסיר את החומרים היבשים: קמח תפו"א,קמח מצות והסוכר.
מערבבים ומוסיפים תוך כדי עירבוב את הביצים ,כל אחת בנפרד.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים.
מרטיבים מעט את הידיים ,לוקחים גוש בצק בגודל הרצוי ויוצרים את הצורה שנרצה.
ליצירת בייגל עושים כדור ומחוררים אותו במרכז עם האצבע ליצירת החור העגול.
אופים בערך חצי שעה עד שהלחמניות מזהיבות

לחמניות לפסח מתכון

בד"כ יוצאות כ-30 לחמניות קטנות
או 15 גדולות לסנדוויצ'ים

**רק תשתדלו לא לאכול יותר מדי,שישאר משהו לשולחן החג…

שיהיה  בתיאבון!

 
 
רוצים מתכון לכבד קצוץ שהולך טוב עם הלחמניות?
http://saloona.co.il/limorgk/?p=776&fb_ref=Default
כבד קצוץ
 
וגם- שניצל אפוי כשר לפסח
http://saloona.co.il/limorgk/?p=802?ref=blog_main
שניצל אפוי כשר לפסח
 

לימור גרוס-קלינגר
אמא לשלושה מדהימים וכלב אחד. המתבגר המאתגר, ילדת השוקולד רבת האשכולות והפושעת קטנה שרק נראת מפורצלן. הצצה אל עולם האימהות בפרט, הורות בכלל ומה שביניהם... קצת מתכונים והרבה המלצות: ספרים, סרטים, סדרות ועוד. יצירה ורעיונות מקוריים לימי הולדת. בקיצור - אין רגע דל!