לחמניות גבינה של שבת

שבת בבוקר, ריח מאפה בבית, מתכון וותיק וטוב שרק הוספתי לו כמה תוספות.
וכשהוא חוזר מרכיבת הבוקר, והריח מוליך אותו למטבח ואלי, אני יודעת שאלה הלחמניות הטובות בעולם

את לא ממש חייבת לציין את זה כל פעם, נכון? אומרת לי אחת מחברותיי כשאני מספרת שאני נורא אוהבת שע. חוזר מהרכיבה בשבת, ויש ריח של מאפה טרי בבית.  לא, כי את כבר עוברת כל גבול. גם הבעלים שלנו יתחילו לדרוש יחס כזה וזה קצת מעבר לכוחותינו. תהנו לכם בפרק ב' שלכם, אוכל, עוגות וסקס, אבל בשקט!!

אז בשקט, אחרי שע. יצא לרכיבת השבת שלו, קמתי והכנתי לחמניות גבינה מהירות. הן אהובות עלינו מאד פה בבית כבר הרבה שנים. והחיילת שלי, שמשתחררת השבוע, ומגיעה מחר לחג, מתה עליהן, והן יחכו לה.

זה מתכון ותיק וטוב של נירה שויאר מהספר 'עוגות לכל עת'. אין עליו. מצליח בכל פעם, ואני רק הוספתי  לו דברים טובים במהלך השנים.

100 גרם גבינה צהובה מגוררת – כשלא הייתה לי מגוררת, פשוט חתכתי לריבועים מפרוסות גבנ"צ כלשהי שהייתה לי במקרר, ואם יש לכם גבינה עזת טעם כמו גאודה מעושנת או אמנטל זה מקפיץ את הטעם למעלה.

250 גר' גבינה לבנה  – איזה שאתם רוצים 5%, או 9% מה שיש.

מלח ככה לפי הרגש.

2.5 כוסות קמח.

1 שקית אבקת אפייה

100 גר' מרגרינה רכה  – אני שמה משהו כמו רבע כוס שמן במקום, ואפשר גם שמן זית.

2 ביצים.

מאחדים את כל החומרים עד שמתקבל בצק רק וחלק.

אם הבצק נדבר לידיים להוסיף עוד מעט קמח, אבל אל תוסיפו הרבה כדי שהלחמניות לא יהיו קשות.

ליצור כדורים, להניח בתבנית על נייר אפיה.

להבריש בביצה את הלחמניות ולפזר עליהן, שומשום , או מלח גס, או אורגנו, או זעתר, וקצח זה נפלא.

אפשר להוסיף לבצק עגבניות מיובשות, זיתים מגולענים, מה שאוהבים.

לאפות  כ-25-30 דקות. הלחמניות מוכנות כאשר צבען שחום בהיר.

הכי טעים ככה מהתנור בלי כלום. לבצוע בידיים את הלחמניה החמה, הרכה, המלוחה ו-זהו.

להביא משהו? שואל אותי ע. מהדרך כשהוא מסיים את הרכיבה. יש הכל, אני אומרת לו. 10 דקות ואני בבית. וכשהוא מגיע, והריח מוליך אותו למטבח ואלי, והוא מחבק אותי ככה מאחורה, פיו מלא בלחמניה ואומר לי – אין כמוך, אני יודעת, שאלה הלחמניות הכי טובות בעולם.

לחמניות גבינה_800x450

כמה טוב שיש בלוג ואפשר לכתוב בו פוסט גם על לחמניות.

אני מזמינה אותך לסדנה מרוכזת, בת 4 שעות 'על אהבה, אוכל ובלוג משלך'.

ב- 14.2.17, בין השעות 10:00- 14:00, בקמפוס חושבים מחוץ לכיתה, רח. לח"י 31, בני ברק.  ממש מול קניון איילון.

בסדנה נדבר על עולם הבלוגים והכתיבה ברשת, איך הופכים פוסט טוב למצוין, איך משחררים את 'שריר הכתיבה' באמצעות משפטי פתיחה, ועד כמה הבלוג משנה חיים.

פרטים אצלי וגם כאן, להקליק על הלינק  https://secure.cardcom.co.il/u/2RB

בואי, וגם לך יהיה בלוג משלך.

יעלי כרמי
מרצה ומנחת סדנאות לכתיבה אישית, לכתיבה ברשת ובמדיה החברתית, סיפורים ממגירת הזיכרונות, ליצירת בלוג - 'בלוג משלך', ותוכן אישי- שיווקי באמצעות סיפור. יועצת ומלווה תהליכי כתיבה. בלוגרית וותיקה ואוהבת מילים. בעלת סדרת הרצאות 'מילים רבות יופי' בנושאי אהבה, טעמים וריחות, בתים וגעגועים. ילידת 1964, אמא למעין ונועה, גרה בקיבוץ הזורע, עם ע., בן זוגי האהוב. הבלוג שלי בסלונה נתן לי במה לכתיבה, להבעה וכך יצרתי לי מקום ומומחיות בעולם. אני מאמינה שכל אשה צריכה בלוג משלה. מקום בו היא תוכל לכתוב, להשפיע, לשתף, להשתייך לקהילה, ולהשמיע את קולה. אני אוהבת שירה וספרות, קולנוע וטלוויזיה, שירים עבריים, לחם עם חמאה, שוקולד בטעם תפוז, וקשה לי לעמוד בפני עוד זוג מגפיים או סנדלים בסוף עונה. אני מזמינה את כולן לסדנאות הכתיבה ומתרגשת עם כל בלוג חדש שפותחת אחת התלמידות שלי. הבלוג שלי שינה את חיי, ואני יודעת, שהוא ישנה גם את חייכן. בואי, וגם לך יהיה בלוג משלך.