אני תמיד מחפשת את הדברים הבריאים, הטובים, הבסיסיים, לחזור לכמה שיותר פשוט וטבעוני.
יד ביד עם הבחירה שלי להוריד מזונות מהחי, בחרתי גם להמעיט בצריכת הגלוטן. זה מאוד קשה ומגביל אפשרויות, בעיקר אם את בתזונה הנושקת לטבעונות.
"מונבטים" הם לחמי בריאות מהצומח העשויים משילובים של קינואה, כוסמת, קטניות, דגנים ללא גלוטן, ירקות ופירות. חומרי הגלם אורגניים ועברו תהליכי הנבטה.
מונבטים הוא מוצר חדשני בעולם המזון, פרי פיתוח של בעז אוליברו, אשר בגלל מחלת מעיים (קוליטיס), חיפש תחליף איכותי, בריא ומזין ללחם ללא גלוטן, כפי שהמליצה לו הנטורופתית שטיפלה בו. בהמלצת הנטורופתית החל בעז לצרוך מוצר ייחודי שהיה על המדף: לחם מקינואה מונבטת שעזר לו להשקיט את התסמינים של המחלה, אך לצערו המפעל שייצר את המוצר הפסיק לייצרו. בלית ברירה החליט בעז להיכנס למטבח ולנסות לייצר בעצמו, ומשם נולדו המוצרים תוך "ניסוי וטעייה", וזהו גם שמה של החברה שהקים.
מוצרי 'מונבטים' עשויים מחומרי גלם אורגניים מהצומח, בהם: קינואה, כוסמת, עדשים כתומות, שעועית מש, דוחן, בטטה, תאנים, סלק, עדשים צהובות, גזר, תמר, תפוח עץ ובננה. כמו כן המוצרים מתובלים במעט מלח הימלאיה טהור.
תהליך הייצור הוא ייחודי ומתבצע בעבודת יד, במינימום עיבוד. התהליך כולל השריה או הנבטה של חומרי הגלם (קטניות, כוסמת, קינואה, דוחן) במים מטוהרים, טחינה עדינה של חומרי הגלם וערבובם ואפייה קצרה בתנור בחום נמוך. לאחר מכן המוצרים מוכנסים למקפיא, וכך גם נמכרים.
המוצרים אינם מכילים קמחים מכל סוג שהוא, תוספות של סוכר או ממתיקים אחרים, הם לא מכילים שמנים ושומנים, חומרים משמרים, חומרי טעם וריח, שמרים וכן אינם מכילים מרכיבים מן החי.
התנסות שלי ב"מונבטים"
טעמתי כמה סוגים של מונבטים: מונבטים מקינואה, כוסמת וסלק ומונבטים מכוסמת תפוח עץ ותמר. הם טעימים ומאוד משביעים. למעשה "פרוסת" עיגול מונבטים מספיקה לי לארוחת צהריים בתוספת אבוקדו או פטריות מוקפצות בשמן זית. פחות אהבתי את השילובים עם הסלק ויותר את השילובים עם העדשים הירוקות.
את מונבטים כוסמת תפוח עץ ותמר הגשתי לילדים כ"פנקייק" עם אגוזים וסירופ מייפל או אגבה מעל.
תהליך ההנבטה "מוציא" מהצמח את היכולות הטמונות בו ומשבח אותו וגם הופך אותו לקל יותר לעיכול. כך שההרגשה אחרי אכילת מונבטים, היא נעימה ולא כבדה, למרות שהמוצר משביע מאוד ומהווה תחליף נהדר ללחם גם בגלל האפשרות "למרוח" משהו על הלחם, שכל כך התרגלנו אליה.
אני אוהבת פשוט "להעמיס" על עיגול מונבטים כמה שיותר דברים: פטריות, סלט וטחינה מעל הכל…
את מוצרי 'מונבטים' יש לשמור במקפיא עד השימוש ולפני הגשה יש לחמם את המוצר לפי ההוראות:
טוסטר קופץ- להקפיץ פעמיים בחום גבוה. טוסטר לחיץ- לחמם כ- 5 עד 8 דקות.
בתנור או טוסטר אובן – לחמם מראש את התנור או הטוסטר לחום גבוה של כ- 250 מעלות, להכניס את המונבט ולחממו כ- 5 עד 8 דקות.
המוצרים כשרים למהדרין בהשגחת הרבנות הראשית אור עקיבא.
החברה היא בעלת רישיון יצרן מטעם משרד הבריאות, בעלת רישיון תוצרת אורגנית מטעם חברת "אגריאור", מחזיקה בתו תקן איכות ובטיחות במזון ISO 22,000 מטעם חברת IQC.
סדרת 'מונבטים' כוללת 15 טעמים, העשויים משילובים מיוחדים של חומרי הגלם, או מחומר גלם אחד. בין הטעמים: קינואה, כוסמת וסלק; כוסמת, תמר ותפוח עץ; קינואה, תמר ותפוח עץ; עדשים צהובות ודוחן; עדשים ירוקות, דוחן, שעועית מש; עדשים כתומות ודוחן; כוסמת, בננה, עדשים כתומות וגזר; עדשים ירוקות; קינואה, כוסמת ובטטה; עדשים צהובות ובטטה; עדשים כתומות, סלק; שעועית מש; כוסמת, דלעת, תאנים וקינואה; כוסמת.
להשיג בבתי טבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
- אפשר להזמין משלוח הביתה בטל' 04-6904704.
באתר החברה אפשר לקבל מגוון רחב של מתכונים נהדרים ומגוונים המאפשרים לשלב את מוצרי 'מונבטים' בכל ארוחה.
מתכונים ומיקום החנויות באתר החברה: http://munbatim.com/