לחמים ממולאים בכל טוב לשבועות ובכלל

אוי כמה שאני אוהבת לחמים, ללא מילוי, קטן,עגול, מאורך.. הכל הולך.
הריח שמתפשט בבית אלוהי

בחורה עם מחשב נייד

לחמים

1 ק"ג קמח לבן
1 שקית "שמרית" או 1 קוביית "שמרית"
3/4 כוס סוכר (150 גר')- השתמשתי בכוס סילאן
1/2 כוס שמן קנולה (100 מ"ל)
2 ביצים ( גודל L )
1 כף מלח שטוחה
כ 1/2 1 כוסות מים פושרים-  הבצק בלע בקלילות 2 כוסות

1 ביצה טרופה למריחה- הוספתי כפית דבש

אופן ההכנה
מכניסים לתוך קערה קמח,  שמרית, סוכר, מלח, שמן וביצים. לשים במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של המים. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות.
משהים בכלי מכוסה ל 15 דקות בלבד (במידה ולא השתמשת במשפר לאפייה ביתית של "שמרית" יש לתת לבצק תפיחה ראשונה עד להכפלת הנפח).
מחלקים את הבצק ל 3 כדורים שווים,  משטחים ומורחים את המלית ומגלגלים לגליל מניחים בתבנית שטוחה עם נייר אפיה ומשהים לתפיחה עד להכפלת הנפח .
מורחים כל חלה בביצה טרופה בוזקים שומשום או פרג ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות

כ-35 עד שהחלות זהובות .

 ממרחים:

טאפנד- זיתים

בצל מטוגן ובזיליקום

ובזיליקוםלחמים לשבועות