לא סוד שאני אוהבת אוהבת בצקים.
דיברנו על זה כמה פעמים.
אין מאכל אהוב עליי יותר בעולם מלחם. פוקאצ׳ה, לחמניה עם משהו, בגט, מאפה טוב.
מהמטבח הערבי- הטורקי אני הכי אוהבת את הלחמאג׳ון. בעצם זה שיבוש של המילה לחמא בעז׳ין.
כשלחמא בערבית – זה בשר
ועג׳ין – בצק.
ארוחת ערב עם מרק ולחמא ג׳ון מהיר על פיתה , סלט ירקות קצוץ וטחינה ואתם מסודרים.
כמונו.
יאללה בואו נצא לדרך.
מה
5 פיתות גדולות פתוחות ל-10 עיגולים
1/2 ק״ג בשר טחון (אפשרי ורצוי עם שומן כבש או בשר טלה טחון)
2 עגבניות קצוצות ללא הגרעינים
3 כפות רכז רימונים או בלסמי מצומצם
2 כפות שמן זית (אם לא מוסיפים שומן כבש)
מלח, פלפל, שמן זית.
צ׳ילי (אופציונאלי)
פטרוזיליה קצוצה
צנוברים.
איך
לחמם תנור לטמפרטורה הגבוהה ביותר (אפייה ולא גריל) לפחות חצי שעה מראש. התנור חייב להיות חם-חם-חם.
ללוש את כל המרכיבים למעט הצנוברים.
לגלגל 10 קציצות שוות בגודלן , וכל קציצה לשטח על עיגול פיתה (חצי פיתה פתוחה).
חובה , חובה , חובה לשטח את הבשר דק דק דק כיוון שזמן הבישול מאוד קצר.
לפזר מעל צנוברים ולהזליף עוד טיפונת שמן זית.
לאפות בתנור החם מאוד כ- 10-12 דקות.
להגיש עם טחינה וסלט.
מעלף.