לחמאג׳ון טורקי עם פטנט

IMG_0345_800x600

לא סוד שאני אוהבת אוהבת בצקים.

דיברנו על זה כמה פעמים.

אין מאכל אהוב עליי יותר בעולם מלחם. פוקאצ׳ה, לחמניה עם משהו, בגט, מאפה טוב.

מהמטבח הערבי- הטורקי אני הכי אוהבת את הלחמאג׳ון. בעצם זה שיבוש של המילה לחמא בעז׳ין.

כשלחמא בערבית – זה בשר

ועג׳ין – בצק.

ארוחת ערב עם מרק ולחמא ג׳ון מהיר על פיתה , סלט ירקות קצוץ וטחינה ואתם מסודרים.

כמונו.

יאללה בואו נצא לדרך.

IMG_0353_800x600

מה

5 פיתות גדולות פתוחות ל-10 עיגולים

1/2 ק״ג בשר טחון (אפשרי ורצוי עם שומן כבש או בשר טלה טחון)

2 עגבניות קצוצות ללא הגרעינים

3 כפות רכז רימונים או בלסמי מצומצם

2 כפות שמן זית (אם לא מוסיפים שומן כבש)

מלח, פלפל, שמן זית.

צ׳ילי (אופציונאלי)

פטרוזיליה קצוצה

צנוברים.

IMG_0333_800x600

איך

לחמם תנור לטמפרטורה הגבוהה ביותר (אפייה ולא גריל) לפחות חצי שעה מראש. התנור חייב להיות חם-חם-חם.

ללוש את כל המרכיבים למעט הצנוברים.

לגלגל 10 קציצות שוות בגודלן , וכל קציצה לשטח על עיגול פיתה (חצי פיתה פתוחה).

חובה , חובה , חובה לשטח את הבשר דק דק דק כיוון שזמן הבישול מאוד קצר.

לפזר מעל צנוברים ולהזליף עוד טיפונת שמן זית.

לאפות בתנור החם מאוד כ- 10-12 דקות.

להגיש עם טחינה וסלט.

מעלף.

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

IMG_0342_800x600