לחם תפוחים ולחמניות גרעינים מבצק שמרים מלא

שוב חגגנו יום הולדת. טוב שיש סיבה למסיבה, זו הזדמנות בשבילי להפתיע את האורחים. בהתחלה תכננתי ארוחה קלילה, אבל הפולניה שבי חששה, שמא מישהו לא ימצא מה לאכול ואיכשהו השולחן התמלא מטעמים.
לאחרונה אני נהנית להכין מאפים עם בצק שמרים. בעבר חששתי להתעסק עם שמרים, אבל היום זה פשוט וקל : השמרים נמצאים כבר בתוך הקמח. צריך רק לערבב את החומרים, להניח בצד להתפחה, לנצל את הזמן הזה למשהו אחר, אח"כ ללוש את הבצק ולסיים את המלאכה.
אז למה אתם מחכים ?
promo_short

לחם תפוחים

מצרכים  : לתבנית אינגליש קייק מאורכת
1/2 חבילה (425 ג') קמח שמרים עם 50% חיטה מלאה של אוסם
1 כף שמן רגיל
60 ג' (3 כפות גדושות) סילאן בלי סוכר (אם משתמשים בסילאן עם תוספת סוכר – להפחית את הכמות)
1 כף מלח
3/4 עד 1  כוס מי ברז (מתחילים עם 3/4 כוס מים ורק אם התערובת יבשה, תוך כדי לישה, מוסיפים בהדרגה עוד קצת מים. לא בבת אחת את כל התוספת)
1 תפוח גרנד גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות
50 ג' אגוזי פקאן קצוצים גס
חמאה מומסת – לשימון התבנית

DSC_5246-001

אופן ההכנה :
1. שמים בקערת המערבל קמח, סילאן, מים, מלח ושמן.
2. לשים עם וו לישה את הבצק בקערת המערבל 10 דקות במהירות נמוכה עד שהבצק רך. (אם הוא מעט נוקשה, אפשר להוסיף עוד מעט מים, אם הוא רך מידי אפשר להוסיף עוד מעט קמח).
3. מוציאים את וו הלישה, מוסיפים תפוחים ואגוזים וממשיכים ללוש ידנית עד שהתפוחים והאגוזים נטמעים בבצק. (אם התערובת דביקה, אפשר לקמח את הידיים בקמח רגיל ללישה קלה יותר).
4. משמנים תבנית אינגליש קייק (רצוי חד פעמית) ארוכה בחמאה מומסת.
5. מעבירים את תערובת הבצק לתבנית, משטחים לגובה אחיד, מכסים במגבת ומניחים לתפוח שעה וחצי עד שעתיים.
6. אחרי התפיחה – מסירים את המגבת, מרטיבים את הידיים במים ומרטיבים את הבצק (ליצירת שכבת קרסט).
7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-30 דקות (אפשר לנעוץ קיסם ולוודא שיוצא יבש לפני שמוציאים מהתנור).
8. ממתינים שיתקרר, משחררים בזהירות את הלחם מהתבנית ומגישים על קרש חיתוך.

לחמניות גרעינים ובצל מטוגן

מצרכים  :
1/2 חבילה (425 ג') קמח שמרים עם 50% חיטה מלאה של אוסם
1 ו-1/2 כפות שמן זית
1 כף מלח
1 עד 1 ו-1/4 כוס מי ברז (מתחילים עם 1 כוס מים ורק אם התערובת יבשה, תוך כדי לישה, מוסיפים בהדרגה עוד קצת מים. לא בבת אחת את כל התוספת)
50 ג' גרעיני דלעת
50 ג' גרעיני חמניות
30 ג' בצל מטוגן יבש
1/2 כפית טימין יבש

DSC_5244

אופן ההכנה :
1. שמים בקערת המערבל את כל המצרכים.
2. לשים עם וו לישה את הבצק בקערת המערבל 10 דקות במהירות נמוכה עד שהבצק רך. (אם הוא מעט נוקשה, אפשר להוסיף עוד מעט מים, אם הוא רך מידי אפשר להוסיף עוד מעט קמח).
3. מכסים את קערת המערבל במגבת ומניחים לתפוח כשעה וחצי.
4. לאחר התפיחה מוציאים את הבצק למשטח מקומח (בקמח רגיל) ולשים עד הוצאת כל בועות האוויר כ-3 דקות.
5. מרפדים 2 תבניות של התנור בנייר אפיה.
6. קורצים חתיכת בצק קטנה, יוצרים כדור ומניחים בתבנית (אם הבצק דביק בגלגול, אפשר לקמח קצת את הידיים ולגלגל בקלות).

DSC_5216

7. ממשיכים באותה דרך עד סיום הבצק. חשוב להקפיד על מרחק של כ-2 ס”מ בין הכדורים, כדי שלא ידבקו זה לזה אחרי התפיחה.
8. בסיום הכנת הלחמניות משאירים לתפיחה לעוד 10 דקות.
9. מרטיבים את הידיים במים ומרטיבים את כדורי הבצק (ליצירת שכבת קרסט).
10. מכניסים את התבניות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-20 – 25 דקות.
11. ממתינים שיתקרר ומגישים עם מטבלים ו/או גבינות.

עוד מבצק שמרים

הפתעות מתוקות מבצק שמרים DSC_5197